Svenska Bil >> bilentusiaster >> roadsters >> Content

Om Alfa Romeo

Några bilar trolla kärnan, andan och elegansen i Italien som Alfa Romeo. Alfa Romeo verkar för evigt förknippad med den sädes zeitgeist-film av 1960-talet, The Graduate. Liksom filmen, är Alfa Romeo en kraftfull symbol, en typ av belysning spö som omedelbart trollar löftet för ungdomar, drömmen om något mer - något perfekt och kraftfull. Från dess arbetare-liknande ursprung, blev Alfa Romeo den tvåsitsiga urtypen för den moderna roadster. Historia

födelse Alfa Romeo var inte den gör av en italiensk, men av en fransman. Det företag som skulle bli Alfa Romeo började 1906 som den franska bilföretag företag SADE, som grundades av den franska entreprenören Alexandre Darracq. Though baserat i Milano, SADE bilar inte säljer så bra som man hoppats. Som svar, bildade en grupp av bolagets italienska investerare ett dotterbolag känd under förkortningen ALFA (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili). Den mest kända av dessa italienska chefer var Nicola Romeo, som lyckats ta kontrollen över företaget 1915 i tid för att vinna betydande krig kontrakt för de allierade styrkorna. Addera Racing Legacy

Racing är i blodet när det kommer till Alfa Romeo. Från starten har företaget varit inblandat i motorsport racing i en eller annan form. Alfa Romeo vann det första mästerskapet Automobile World i historien 1925. Alfa Romero racing team bestod av nu-legendariska dykare och mekanik, bland dem Tazio Nuvolari (hyllas av Ferdinand Porsche som "den största chauffören av det förflutna, nuet och framtiden"), Vittorio Jano och Enzo Ferrari. Alfa Romeo har tävlat föredömligt i både Grand Prix och Formula One tournaments.
Police Association

hastighet och kompakta designen av Alfa Romeo gjorde det en mycket attraktiva servicebil för både den italienska polisen och Carabinieri. Den mest kända av dessa fordon var 2600 Sprint GT Panther, med sin ljusblå skikt av färg och vit pinstriping. Som av 2009, erbjuder Alfa Romeo (samt dess dotterbolag Maserati) de lokala och statliga polisstyrkor med sina fordon.
Styling

mest framträdande och slående inslag av Alfa Romeo är dess unika design. Företaget var först med att integrera användningen av aerodynamik i konstruktionen av chassit. Detta satt en trend i bildesign som har blivit en branschstandard. Det var inte av en slump, som Alfa Romeo har alltid utnyttjat de talanger innovativa design hus - såsom Giorgetto Giugiaro, Pininfarina och Zagato - att tänka både interiör och design exteriör. Denna anda av uppfinning visar sig i det faktum att inga två Alfa Romeo modeller någonsin ser likadana ut, även om de är nya generationer av samma modell. Addera Manufacturing Oro

Ekonomiska överväganden har tvingat moderna Alfa Romeos att följa den nedersta raden. När Alfa Romeo flirtade med konkurs efter andra världskriget, köpte den italienska regeringen majoritetens andel och vikas bolaget in i ägandet av Fiat Group. Sedan dess har tillverkningen av Alfa Romeos varit en nationell budgetmedel. Så sent som 2005 beställde VD för Fiat alla nya Alfa Romeo bilar som ska tillverkas av samma grundkomponenter som Fiats, Maseratis och Ferraris.
Cultural Impact

Den kulturella betydelsen av Alfa Romeo bör också övervägas. Denna betydelse har en direkt korrelation till marknadsföring av varumärket. Användningen av Alfa Romeo Spider i The Graduate orsakat en sådan efterfrågan på fordon som Alfa Romeo omdöpta bilen Alfa Graduate, njuter rask försäljning långt in på 1980-talet. I själva verket har Alfa Romeos varit med i tre James Bond filmer, Fellinis Juliet av andarna och Gudfadern.
Övriga Fordon Till Salu

Alfa Romeo har tillverkat ett brett utbud av fordon och fordonskomponenter. Under båda världskrigen, tillverkade företaget flygplansdelar och motorer. Efter andra världskriget, var Alfa Romeo uppdraget att bygga en flotta av tunga lastbilar och bussar passagerare. Även väl ansedda, stoppade företaget producera dessa tunga fordon. En av de få kvarvarande tunga fordon som fortfarande tillverkas är Ducato, en populär skåpbil som används av polis och myndigheter nödsituationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/roadsters/93580.html

Previous:
Next:

roadsters

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.