Svenska Bil >> bilentusiaster >> roadsters >> Content

Historia av Cobra Automobiles

AC Cobra, även känd som Shelby Cobra, har utvecklats av racerförare Carroll Shelby, med den enda tanken på fyllning en stor motor i en kompakt, lätt, tvåsitsig roadster och tävla den som snabbt som möjligt. Inte en särskilt vig sportbil, etablerade det fortfarande ett rykte på banan och gatan för dess otyglad kraft och muskulös, snygg kropp design. AC Origins

AC Cars i Thames Ditton, Surry, England, hade byggt bilar sedan sekelskiftet. År 1953 producerade biltillverkaren AC Ace, en tvåsitsig sportbil som drivs av en rak 6-cylindrig Bristol motor som gjorde anmärkningsvärt bra på tävlingsbanan. Men Bristol upphörde produktionen av sina motorer i 1961, och AC Cars ursprungligen beslutat om Chrysler 313-kubik-tums V-8 som sin kraftverket.
Shelby Factor
< p> Berömd racerförare Carroll Shelby närmade AC Cars i 1961, att föreslå att AC fortsätter bygga AC Ace och driva den med en USA-tillverkade V-8 motor. Shelby försökte inledningsvis en Chevrolet motor, men General Motors vägrade, eftersom bilen skulle tävla mot Corvette. Shelby vände till Ford, som gick med på att ge sitt nya 260-kubik-tums lätta litet block V-8.
England till Kalifornien

Av Januari 1962 , AC byggde en prototyp chassi med omfattande revideringar av den främre änden för att rymma den nya drivlinan. AC chaufförer testade bilen, bort motorn och transmissionen, och transporteras chassit till Shelbys Venice, Calif, växt. Genom 1963, var AC sjöfart aluminium arbetsföra rullande materiel till Venedig, vilket Shelby att producera 15 bilar i veckan. Addera Cobra är född

Shelby heter bilen Cobra och levereras en pärlemorskimrande gul version av New York Auto Show i april 1962 beställningar tas för offentlig auktion. Vid denna tid hade Shelby bildade Shelby American Company. Endast 75 260S byggda före den större 289-kubik-tums V-8 installerades 1963. I oktober ingick Cobra sitt första lopp på Los Angeles Times Grand Prix och ledde i det nionde varvet, bara för att bryta ett bakre nav och inte avsluta.
Beats Corvette

I sitt andra lopp på Riverside International Raceway öster om Los Angeles, chaufförer Dave MacDonald och Ken Miles avslutade första och andra plats respektive och behändigt slå ett team av Corvette Stingrays. Addera Daytona Coupe

Alla kobror var öppna roadsters fram till september 1963, då Shelby ritade Daytona Coupe, en hardtop som erbjöd bättre aerodynamik än roadster. I februari tävlade coupe på Daytona Continental kursen och antecknade den snabbaste varvtid, bara för att få sin differential sönder och fatta eld, tvinga det ur loppet.
427

Cobra nådde sin höjdpunkt i makt och design med införandet av 427-kubik-tums V-8 i februari 1964. Den 427 Cobra slå Ferrari GTO på Sebring. Två månader senare, slutade det fjärde övergripande och först i GT-klassen på 24-timmars Le Mans, återigen slå Ferrari. Men alltid i ekonomiska problem, upphörde Shelby produktion av Cobra mars 1967.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/roadsters/93579.html

Previous:
Next:

roadsters

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.