Svenska Bil >> bilentusiaster >> roadsters >> Content

Vem gjorde den första Porsche?

Ferdinand Porsche, skaparen av Volkswagen, och hans son Ferry byggde den första Porsche sportbil i Österrike början 1947. Den äldre Porsche var ansvarig för att bygga Volkswagens, men andra världskriget ingrep och produktionen stoppades. Efter kriget var Ferdinand Porsche fängelse i 2 år för krigsförbrytelser men aldrig laddat, så Ferry började Porsche roadster projektet ensam. Nöden Krävs Uppfinning

Kunde inte hitta en bil för sig själv, beslöt Ferry Porsche att bygga sin egen medan hans far satt inspärrad och började lägga grunden för typ 356.

Volkswagen Rescue

Porsche AG: s ledare beslutade Ferry för att spara pengar och byggde sin roadster med Volkswagen Beetle mekaniska komponenter och dess grundläggande layouten.
Prototype

Ferdinand Porsche godkänt Ferry utveckling av en 2-sitsig cabriolet roadster med en luftkyld, 1131cc 4-cylindrig mid-placering motor som genererat 40 hästkrafter.
Ready Säljes

Genom 1948, var det sista typ 356 anses trafiksäkra och var redo för försäljning för 1949 års modell.
anläggning som drivs
< p> Så småningom 49 Porsches är byggda för 1949, så att Ferdinand Porsche att se sin vision om en prisvärd roaster besannas innan han dog år 1952.
Long Life

Om 78,000 Type 356 Porsches producerades till april 1965, då den ersattes av 911. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/roadsters/93578.html

Previous:
Next:

roadsters

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.