Svenska Bil >> bilentusiaster >> roadsters >> Content

Historien om Toyota MR2

Toyota M2 är en stiliga tvåsitsiga, mittmotor-sportbil som bär en del av egenskaperna hos Lotus Eclat när Lotus och Toyota samarbetade i de tidiga stadierna av utveckling av prototypen. Toyota fick ett hopp på den återupplivade sportbil marknaden med produktionen inleds 1984, fem år före Mazda debuterade sin Miata. Historia

MR2, som står för mid-engine/rear-drive/two-seater, producerades 1984-2007 då vikande försäljning och hård konkurrens från Mitsubishi och Nissan minskade sin marknadsandel i USA. Några av dess DNA delas med Lotus, där Toyota ägde en andel, men bortom den tidiga design och konstruktion skede förblev helt och hållet en Toyota projekt.
Betydelse

Vid tidpunkten för dess införande, var MR2 en sällsynt mittmotor roadster erbjuds till ett överkomligt pris.
Identification

Första generationens modeller har en distinkt kantig kropp stil med en platt akterdäck.
Typer

Endast tre generationer av MR2s producerades, men en anmärkningsvärd kropp konverteringssats erbjöds av Toyota Racing Development i 1998 som vidgades kroppen i en racing hållning att hedra TRD2000GT racerbil.
Funktioner

Vid 1987 bilen kom med en kompressor möjlighet att producera 145 hästkrafter.

Storlek

Den första generationen grundläggande MR2 är 154.5 inches lång med en 91,3-tums hjulbas och har en 1,6-liters fyrcylindrig motor som genererar 124 hästkrafter.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/roadsters/93576.html

Previous:
Next:

roadsters

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.