Svenska Bil >> bilentusiaster >> roadsters >> Content

Historien om Cadillac Allante

The Cadillac Allante var General Motors misslyckat försök att återupprätta sitt namn i ultra-lyx bil fältet genom att konkurrera mot Mercedes-Benz och Jaguar med en roadster. Instabila bensinpriser, en likgiltig publik och en dyr prislapp avsevärt försvårade försäljningen och bilen vek efter sju års sikt. Historia

Cadillac i slutet av 1970 minskades sina modeller i reaktion till bränslebrist och upplevt en identitetskris då det försökte återupprätta är lyxbil fot. Det misslyckades med sitt Sevilla och med Cimarron. Den Allante hade stora ambitioner som en lyx roadster.
Betydelse


normalt konservativa General Motors valt ultra-lyx bil italienska stylister Pininfarina att utforma Allant & # xE9;.
Identification

Allante identifieras med sin Cadillac vapen på grillen, tvåsitsiga, roadster konfiguration skålade säten och konsolen i mitten.
Typer

Bland modellerna var XLR cabriolet roadster och XLR-V, en högpresterande modell som var General Motors dyraste bil med en sexsiffrig prislapp.
Funktioner
p Det kom utrustade med framhjulsdrift, ovanligt för en lyx roadster, en massiv 4,5-liters V- 8 motor, en digital instrumentpanel kluster och ett "pass key" stöldskydd.
Storlek

1989 Cadillac Allante sitter på en 99,4-tums hjulbas, är 178,6 inches lång och drivs med en 4,5-liters V-8 ger 202 hästkrafter.
Fun Fakta

Endast 21 tusen Allantés producerades , vilket gör det till ett högt önskvärt samlare bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/roadsters/93574.html

Previous:
Next:

roadsters

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.