Svenska Bil >> bilentusiaster >> roadsters >> Content

Hur man bygger en billig Hot Rod Rod Råtta

Så du har varit bilshowsna och kanske till och med sett en cool tidigt Hot Rod på gatorna ..... och du är biten av felet! Vad händer nu? Saker du behöver
Gamla Bildelar
mekanisk förmåga
Common Sense
Visa fler instruktioner
1

Först, Var ärlig mot dig själv. Är du händig? Kan du svinga en skiftnyckel? Ja, sa jag WEILD!

Andra, har du ett utrymme att arbeta? Äntligen .... vad om pengar? Om du har ont om pengar ... inga problem. Vi kan fixa that.If du inte är händig, ta en college klass eller lokal kurs på grundläggande mekanik, svetsning och fabrication.If du inte har en plats att arbeta, kommer du att behöva en.
2

om du kan arbeta på bilar och behöver en plats att arbeta och minst några kontanter ... vi kan börja.

Först behöver vi en ram. Gå igenom platsannonser, online-anslagstavlor och lokala klubbar. Även Skroten och scouting ut landsbygden fungerar. Någon gammal ram kommer att fungera, men helst du vill ha något från 30-talet eller äldre. Som rak och rost fri som du kan find.If du inte kan hitta en ... en lokal stål utbudet kommer att fungera. Rektangulär 2x4 stålrör gör en trevlig tidig ram. Köp omkring 16-20 meter av det. Du kan ha dem skär den i 2 längder av 8 eller 10 feet.Most gamla bilar från 20 och 30-talet var på en hjulbas med 90 110 fot, kommer så planerar accordingly.You behöver svetsning färdigheter eller har det svetsade together.It kommer måste svetsas samman som en stege. Perfekt kvadrat och nivå. En tvärbalk i fronten, kanske 2 eller så i mitten (ett x är bäst) och en i ryggen. Bredd beror på kroppen, så planera framåt! En platt stege över två axlar kommer att rida högt som en 4x4 .. så en "kick-up" i ryggen är nödvändig. Det ser ut som ett "Z" när ramen lagt på sin sida. På så sätt ramen under karossen är lägre än ramen över axeln. Addera 3

Härnäst kommer du att behöva axlar. Fram och bak. Mät din bakre bredd eller bakre kroppen bredd. Axeln kan vara bredare än ramen (ska vara). Någon gamla bakvagnen fungerar, men grejer från slutet av 50-talet genom sent 70 är bäst. Utseendet är sekundärt och bultmönster av hjulen är viktigt om du vill köra trevlig anpassade rims.A Leaf axelfjäder bak är bäst .. enklare att ändra. Men det beror på vederlaget.Bedömningen påkörning behöver en fjäder. Spiralfjädrar, fjädrar över stötdämpare och bladfjädrar är easiest.Leaf fjädrar kan vara tvärgående (från sida till sida av däcken) eller parallel.Parallel kräver ramen vara låg återigen bakom axle.Coils och fjädrar över stötdämparna är lättast så Vi kommer att koncentrera oss på them.Weld övre koppar eller fästen på bakre tvärbalk (stegpinne) och lägre fästen eller koppar till axeln housing.Locate axeln med radie stavar, barer torsion, barer stege eller en delad triangellänkar (tidiga bilar hade en triangulär länk som heter Wish-ben).

Framaxeln kan vara en rak axel eller oberoende upphängning., En rak axel är billigast ... och kan komma från en annan gammal bil eller köpas new.Independent suspension är en bättre konstruktion, men kräver mer svetsning och mekanisk vet hur. Populära typer är Mustang II /Pinto, AMC Pacer och Corvair.A rak axel använder en axel, parallellt eller tvärgående bladfjäder (er) spindlar som svänger och Hårnål stång, nyckelben eller en 4 länk system.Most av dessa objekt är tillgängliga nytt. . och åtminstone sprängskissen kommer att ge dig ett mönster för att använda gamla parts.The billigaste sättet är att köpa en sen 40-talet, kommer tidigt 50 chevy eller Ford pick up.This ger dig en front som är rak axel, med de flesta delar som behövs . Hytten Abd ram är en bonus, och kan även used.At denna punkt .. gång sammansvetsade och designad av dig ... Det är ett rullande chassi.
4

Nu är det dags för en body.Are du lycklig? Har du en kropp eller en linje på en? Om inte ... glasfiber är förlåtande, lätt och CHEAP.Making din egen är ett alternativ ... men den billigaste överlägset ... är en gammal pick up truck cab.For FUN ... du kan öva hugga toppen innan du skär bort det för gott! Du kan skära upp pick up kroppen tills det liknar och gammal hink roadster.Mount den på din ram med sunt förnuft .... och det är nästan där! Wahhhh Hoo! Detta gör att du kan använda dörrar som öppnas, instrumentbrädan, etc.
5 p Det ser ut som en Hot Rod ... men kommer inte röra sig under sin egen makt.

Dags för en enhet train.Engine är som Engine gör. Plocka anything.But välja wisely.Maybe en 396 Chevy Big Block, Chrysler Hemi eller Ford 351 Låter bra ... men det kunde blåsa hela din budget och sedan some.If du redan har blocket och huvuden eller den är utsliten ... överväga att sälja den för att finansiera en runner.The gammal chevy 350, ford 302 och Mopar 318, 340 och 360 är alla vanliga och billiga! En liten 4 banger kommer scoot den lilla rullskridsko runt too.You bygger en glorifierad Go-Cart. .... stora block är inte nödvändigt och dessutom ... skulle slita bilen sönder! Gå billig och kör well.Mount det (förhoppningsvis med god trans) över framsidan av ramen. Mät och svetsa i motorfästen. En vagga mount fungerar bra ... eller side monteringar best.You behöver en drivaxel .... de kan skära ner lätt (jag rekommenderar inte att göra det själv). WOW!
6 p Det ser ut som det kommer att köras. Kanske börja! Nu är det säkerheten tid. Säkerhet för bilen och dig.Du behöver ledningar, grundläggande Ja. Du behöver också en radiator, bromsar, belysning och språken. Du behöver styrning från boxen till kopplingen och en rattstång med wheel.You behöver få BEAST kör och krok upp broms och gas pedals.Safety för dig ...... väl det är upp till dig.Du behöver en plats, bör din HA säkerhetsbälten. Få det?
7

Gör en bedömning av allt. Bromsarnas skick, och om de verkligen fungerar. Så vidare och så vidare genom hela vehicle.Check alla system och ta henne för ett test spinn. Den allra bästa idén är en lastbil och släp. Lånat, eller yours.Take bilen till en stor parkeringsplats eller i mitten av nowhere.Try ut. Ta det lugnt och se om hon kokar över, om hon läcker, kommer inte att sluta, inte startar, etc.If hon passerar jungfruresa ... 'Til döden skiljer er åt!

LYCKA.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/roadsters/93570.html

Previous:
Next:

roadsters

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.