Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur Turbocharge en LS1 i en Holden

Den LS1 är en åtta cylinder, högpresterande motor tillverkas av General Motors och används i olika fordon inklusive Corvetter, Pontiacs och Holdens. Entusiaster modifiera LS1 på olika sätt att utvinna mer prestanda från kraftverket. Turboladdning är ett särskilt populärt sätt för modifiering. Kunskap om motorns ombyggnad krävs för detta projekt. Saker du behöver Review, komplett uppsättning skiftnycklar
Komplett Hylsnyckelsats Review, komplett uppsättning skruvmejslar
Turbo kit
Kall luft intag som
Hög prestanda avgassystem
smidda kolvar
Högpresterande GASSPJÄLLSHUS
Hög kapacitet injektorer
Högt flöde Katalysatorer
Svetsning levererar
Visa fler instruktioner
1

bort motorblocket och demontera motorn. En turboladdad motor ger mer effekt än de stock kolvar kan hantera. Därför måste du installera en uppsättning smidda kolvar som kan hantera den extra kraft. Likaså beståndet injektorn och spjällhuset inte av att leverera den nödvändiga mängden bränsle och luft respektive att möta kraven från den turbo avgiftssystem. Ersätt dem med högre prestanda eftermarknaden enheter. Slutligen, byt beståndet systemet luftintaget med en eftermarknad kallt luftintaget, som består av en högre kapacitet filter och rör. Med dessa förändringar, kommer din motor att vara redo för turboaggregatet.
2

Installera turboladdare som består av olika element och den exakta typen av objekt i ditt kit kommer att bero på tillverkaren. Din kit också kan innehålla en eller två turboaggregat, som kommer att förvandla din motor till en enda eller twin turbo unit.The grundelement, dock är gemensamma för alla turbos. Du ansluter Turbohuset till motorns avgasventiler, och anslut MAF sensorn och intaget slangen till insugningsröret. Den mjölkuppsuget kommer också inrymma blow-off ventil. Denna inställning ger en större mängd luft till motorn än vad som skulle vara möjligt utan en turbo. Om din turbo kit kom med en dedikerad radiator, kommer du installerar nästa kylaren och anslut kylaren till turbo huset med hjälp av de medföljande slangarna. Beroende på storleken på kylaren du kan behöva skära ut en del av din stötfångaren för att säkerställa tillräckligt sval luft leverans till kylaren under högpresterande körning.
3

Klipp ut befintliga avgaser systemet, inklusive rör, katalysatorer och ljuddämpare. I stället för dessa, kommer du svetsa högpresterande enheter. I vissa satser, kommer turbon dämpa tillräckligt ljudet av motorn för att möjliggöra borttagning av halsdukar. Du måste dock kontrollera dina lokala regler för att se till att bilen inte avger olagliga bullernivåer. Om du enbart använda bilen på tävlingsbanorna, kan du ta bort både katalysatorer samt halsdukar, men detta skulle göra din bil olagligt för gatbruk och kräver bogsering av fordonet till banan eller dra remsan.

4

Anslut bilen till dyno att justera bränsle leverans, timing och turbo boost. Den Dyno är en komplex anordning som mäter hästkrafter och vridmoment hos motorn. För att garantera säker drift av turbo systemet och optimal prestanda måste motorns parametrar justeras genom omprogrammering av motorns "hjärna." Dyno kan du göra det genom att visa resultaten med småjusteringar i realtid.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93563.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.