Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Vad är en Hypertech programmerare?

Om du äger en General Motors varumärke bil och du vill justera motorn att producera mer kraft och få effektivare gas körsträcka, med en Hypertech programmeringsverktyg kan hjälpa. Dessa verktyg kan ägare av vissa märken och modeller av bilar att ändra driftparametrar deras motorns styrenhet. Genom att ändra värden, till exempel luft-till-bränsle, kan motorerna arbeta mera effektivt och erbjuda olika moment och nivåer hästkrafter vid motorvarv hastigheter som skiljer sig från fabriksinställningarna. Kärnbränsle

moderna GM bilar, det finns en aktiv bränslehanteringssystemet som dynamiskt ändrar parametrar, såsom luft-till-bränsle, baserat på motorns verksamhetsmiljön och andra indikatorer status. En Hypertech programmerare kan inaktivera aktivt bränslehanteringssystem helt och hållet, vilket underlättar motor tuning och tillåter förare att uppleva normala och oförändrad power-band när de accelererar. Detta är särskilt fördelaktigt för GM bilägare med större motorer som bogserar och behöver jämn och oavbruten eldistribution. Addera Rev Avgränsning

Från fabriken är GM motorer programmeras till rev endast vissa gränsvärden. Detta är avsiktligt gjort för att hindra förare från att överskrida de mekaniska gränserna för motorn och se till att motorn håller ett långt och friskt liv i bilen. Dock kan dessa rev limiter ibland sättas konservativt låg på fabriken. GM sportbil ägare kanske vill utnyttja ytterligare kraft genom att låsa upp 500 till 1.000 extra varvtal på högsta varv nivåer i sina motorer. Medan Hypertech verktyget tillåter folk att göra detta, är det viktigt att notera att därigenom gör förarna öppnar sig för en ökad risk för motorskador.
Transmission Justeringar

p Det finns två huvudsakliga justeringar som Hypertech verktyget kan göra att GM automatväxellådor. Den första är fasthet växling. Om du bogserar en stor nyttolast, kanske du vill öka skiftande fasthet för att minska kopplingen slirar och säkerställa en stadig dragkraft. Den andra justeringen som kan göras är de specifika automatlåda växlingspunkter. Den Hypertech Verktyget tillåter ägarna att öka och minska de punkter där transmissionen ändras växlar i steg om 100 RPM. Dessa tweaks kan leda till snabb acceleration och bättre 1/4-mile drag tider racing för åkare.
Hastighetsmätare Kalibrering

När du uppgraderar din auto hjul och däck till modeller som är större eller mindre än den fabrik utrustning, kommer bilens hastighetsmätare läsning blivit något mindre exakt på grund av förändringar i hjulstorlek. Den Hypertech Verktyget tillåter ägarna att omprogrammera sina hastighetsmätare så att instrumentbrädan korrekt återspeglar bilens körhastigheten och så att den automatiska växellådan skiftar vid rätt hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93561.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.