Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man byter en Slant 6 Med en V8

För att göra en klassisk muskelbil mer kraftfull, byta ut en sexcylindrig motor för en V-8 kan göra hela skillnaden. Ökad vridmoment och vinster hästkrafter kommer att göra din muskel bil snabbare, men swap kan vara svårt. Du kommer att behöva skaffa flera delar och modifiera avgassystemet för att rymma dubbla avgasportar på V-8 motor. Det sneda 6 Motorn är också en smal inline blocket, vilket kräver att du installerar nya motorkuddar i en annan plats än den ursprungliga fästen. För bästa resultat, börja här proceduren med alla motor tillbehör, såsom generatorn och servopumpen avlägsnats. Saker du behöver
Engine hissa
V-8 motor mounts
Borrmaskin w /metal körning bitar
Standard mått Hylsnyckelsats w /spärr
V-8 balanshjulkåpa
Dual avgassystem
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort alla ledningar och sladdar från vinkling 6. Avlägsna skruvarna från motorfästen, och lossa skruvarna runt kanten av bell bostäder där den möter blocket. Koppla bort grenröret från avgasröret.
2

Fäst kedjan från motorn hissa lyfta punkter på framsidan och baksidan av topplocket. Pumpa handtaget på lyften för att lyfta lutning 6 av motorrummet, och rulla sedan motorn hissa bort. Sänk lutningen 6 till marken, och sedan koppla bort den från kedjan på lyften. Addera 3

skruva isär motorfästen från tvärbalken. Placera en av de nya motorfästen på plats på tvärbalken, enligt de mätningar som tillhandahålls av tillverkaren av din V-8 motor. Denna siffra kommer att variera efter motortyp.
4

Borra genom bulthålen i fästen, och sedan skruva varje fäste på plats. Ta bell bostäder från transmissionen, och sedan ersätta den med bell bostäder för V-8. Demontera avgasröret.
5

Fäst motorn hissa lyfta punkter på framsidan och baksidan av V-8 motor. Pumpa handtaget på lyften och lyft motorn i motorrummet av fordonet. Rada upp motorfästen på V-8-block med fästen bultade på tvärbalken. Trä de montera bultar genom fästen, men dra inte åt dem. Rada upp bultarna på bell bostäder, och dra dem till blocket. Dra åt bultarna för motorfästen. Installera ett dubbelt avgassystem, och anslut varje rör till varje grenrör på V-8. Anslut alla ledningar och kablar, och sedan bifoga motor tillbehör som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93558.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.