Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man installerar 327 huvudlager Seal

De 327 små block motor var arbetshästen i GM-fordon i början av 1960. Sätta lätta lastbilar och bilar muskel likadana, är det lilla blocket robust, effektiv och relativt kraftfull. Om du behöver dra 327 ur bilen och demontera den nedre änden av någon anledning, måste du byta ut den bakre huvudlagret sigill på monteringen. Underlåtenhet att installera en ny tätning kommer att resultera i alltför olja förlust. Se till att motorn avlägsnas från fordonet, tömd på olja och fäst en lämplig motor före står att proceduren påbörjas. Saker du behöver
Standardmätning Hylsnyckelsats w /spärr
Flathead skruvmejsel
Oil pan gasket
Silikon epoxy
Visa fler instruktioner
1

Vrid motorn på stativet så att oljetråget är vänd uppåt. Lossa varje bult foder omkretsen av oljetråget med en spärr och 1/2-tums socket.
2

Bänd oljetråget från motorblocket med skruvmejsel. Ta bort oljetråget och ställ den åt sidan. Ta bort den bakre ramlageröverfallet med en 5/8-tums hylsa och spärrskaft. Ställ åt sidan.
3

Push ena änden av den halvcirkulära bakre huvudlager tätning ner och runt lagertapp med spetsen på skruvmejseln. Detta är beläget på baksidan av motorn, vid tidskriften där vevaxeln möter den utgående axeln för svänghjulet. När du trycker ned från en sida, kommer den andra sidan att stiga ut ur den andra sidan av tidskriften. Ta bort den bakre huvudlager tätning och kassera den.
4

Skjut in ersättare tätningen till ena sidan av tidskriften, med den tjockare ringen vänd mot baksidan av motorn. När förseglingen rappar runt vevaxeln lagertapp, framställa tätningsskiktet flush, så att varken ände stiger över kanten av tidskriften där det bakre huvudsakliga locket vilar.
5

Avlägsna tidskriften tätning bakifrån huvudsakliga lock genom att använda samma metod. Skjut in den nya tidskriften sigill, med den tjocka ringen utåt. Applicera en tunn sträng av silikon epoxi till läppen av tätningen. Tillbaka den bakre huvud locket, med hjälp av en momentnyckel inställd på 90 fot pund.
6

Applicera epoxi till kanten av oljetråget, då sätet den nya oljetrågspackning på plats. Placera oljetråget på motorblocket, rada upp bultarna exakt. Sätt tillbaka varje skruv, men dra inte åt dem helt. Kontrollera att det inte finns några luckor i oljetråget packningen.
7

Dra åt varje skruv oljetråget helt när du är säker på att det inte finns några luckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93557.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.