Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man identifierar GT40 Gjutjärn Heads

Anses de bästa fabriken små block Ford topplock, enligt Reinholt Racing, var Ford GT40 huvuden först presenterades på 1993-1995 Cobra Mustangs. År 1996 använde Ford GT40 huvuden på Explorers, bergsbestigare och blixtra, tills GT40s ersattes i mitten av produktionen 1997 med uppgraderade GT40P huvuden. Med 1.85/1.45 insugs-och avgasventilerna och 65 kubik-centimeters förbränningsrum, var GT40 huvudet bättre lämpad för prestanda än tidigare Ford gjutjärn topplock. Antingen på motorn, eller utanför, identifiera Ford GT40 huvuden är en enkel process. Saker du behöver
3/8-tums ratchet
3/8-drive hylsnyckelsats Begagnad Ford gjutning referensnummer notering
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta efter gjutning barer på framsidan av varje cylinderhuvud. När den är installerad, pekar den främre delen av cylinderhuvudet framåt i fordonet. De tre gjutning barer, eller ribbor, är vertikala och höjs från ytan på huvudet.
2

Titta på sidorna av topplocken. Sidorna hos cylinderhuvudet ansiktet mot avgasgrenröret på ena sidan, och insugningsröret på den andra. På olika platser, "GT40" är gjuten i upphöjda bokstäver på varje sida av topplocket.
3

Leta Ford gjutning numret för ytterligare identifiering. Ford gjutning nummer är detaljnummer avgivna på antingen den övre av cylinderhuvudet, eller på botten, vilket kräver avlägsnande av topplocket. Först bort ventilkåpan från toppen av topplocket med hjälp en 3/8-drive spärrnyckel och den lämpliga uttag. Gjutningen numret, om det är beläget på toppen, ligger i centrum av GT40 huvudet.
4

Avkoda Ford gjutning numret. Gjutningen identifierar året och ursprungliga fordonstypen. På Ford topplock, är gjutning numret vanligtvis förkortat med prefixet. Prefixet "F4ZE" identifierar en 1994 huvud, med "F" representerar 1990-talet, och "4" för '94. Mustangs identifieras genom "Z" och "E": den del är en motorkomponent. För en fullständig lista över Ford gjutning antal koder, se platser såsom Mustang Tech och FoMoCo.org.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93554.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.