Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Vad är olika typer av lustgas?

Lustgas vid normal rumstemperatur är en färglös gas med en något sötaktig doft och smak. Det är allmänt känt som "lustgas" på grund av dess berusande effekter vid inandning. Den upptäcktes 1772 av den engelske kemisten Joseph Priestley, och var känd tidigt som "söt luft." Det finns bara en typ av lustgas, som har kemiska, tandvård, matservice och fordonsapplikationer. Kännetecken

Dikväveoxid består av två kväveatomer bundna till en syreatom, eller N2O. Det är 37 procent tyngre än luft och kommer att lösa sig i vatten, alkohol, eter, svavelsyra, fetter och oljor. Det liquefies vid minus 127 grader Fahrenheit. Det är icke brännbart vid rumstemperatur men bryter ner och frigör syre vid temperaturer över 500 grader Fahrenheit. Gasen är 38 procent syre vikt.

Lustgas är den enda gasen förutom syre som kan öka förbränningen. Av denna anledning bör lustgas hållas väl borta från aluminium, bor, hydrazin, litiumhydrid, fenyllitium, fosfin, natrium, volframkarbid, väte, vätesulfid, organiska peroxider, ammoniak och kolmonoxid. Det kan kombinera explosivt med dessa material.
Nitrous Human Effekter

Lustgas har bedövande effekter på människor vid lufthalter mellan 50 procent och 67 procent. Vid högre koncentrationer, kan det dock kväva en människa. Frekvent exponering för höga halter under lång tid kan försämra benmärgsfunktion, bromsa reaktionstid och försämrar koncentrationsförmågan. Symptom på akut överexponering vid 40 procent till 80 procent koncentrationer inkluderar yrsel, andningssvårigheter, huvudvärk, illamående och trötthet. Symtom på kronisk exponering för lägre nivåer inkluderar stickningar, domningar, promenader svårigheter, spontan abort eller för tidig födsel.
Nitrous Använder

Lustgas är populär som en dentala bedövningsmedel eftersom det tillåter patienterna att förbli uppmärksamma och avslappnad men smärtfri. Även dess effekter försvinna snabbt när gasen är avstängd. Förutom att vara en dental anestesimedel, lustgas används som drivmedlet och skummedel i vispad grädde automater, som en läckage-detekterande ämne i naturliga gasledningar, som ett oxidationsmedel i kemiska reaktioner för framställning av organiska föreningar, som ett oxidationsmedel i fast raket bränslen och som ett medel för att göra nitrater från alkaliska metaller. Addera Automotive Använder

Lustgas förmåga att öka förbränningen gör det populärt med motorentusiaster fordonets prestanda. Bildelar leverantörer säljer byggsatser för att injicera lustgas i motorerna i bilar, motorcyklar, snöskotrar och båtar. Installera kit innebär retuning motorn att mata mer bensin i motorn när föraren aktiverar lustgas booster på motorn. Den lustgas bränner extra bensin, som producerar mer makt. Lustgas kan lägga 100 eller mer hästkrafter i en motor som normalt producerar 350 hästkrafter. En typisk 10 £ lustgas flaska kan ge två minuters power boost men de flesta ökar är bara i några sekunder, som i dragracing.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93547.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.