Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Varför Muscle Cars Få Bad Gas Mätarställning?

När muskel bil eran började på 1960-talet, tänkte tillverkarna att sätta stora motorer i vanliga bilar gjorda för spännande, relativt billiga bilar till marknaden för unga förare som söker fart, buller och attityd. Dessa förare ofta ändrat sina bilar för att öka prestandan ytterligare. Lämnas utanför ekvationen, var dock bränsleekonomi, en faktor som så småningom ledde till slutet av muskel bil eran på 1970-talet. Stora motorer har stora törstar

Muskel bilar var alla om stora, hög komprimering V-8 motorer i små till medelstora bilar, oftast ersätter mindre sexcylindriga kraftverk som var avsedda för adekvat i prestanda . 1964 Pontiac GTO, till exempel, hade en 389-kubik-tums V-8 med ett eller två förgasare, beroende på alternativ, som producerade upp till 350 hästkrafter. Men denna typ av makt bara kom från sugande i massor mer bränsle.
Ändra Monsters

ett populärt tidsfördriv för många ägare muskel bil var modifiera drivlinan att göra sina bilar ännu snabbare. En ägare kan byta förgasare och avgassystem, ändra kompressionsförhållandet eller timing av motorn, byta växellåda eller differentialhopkuggning, eller passa olika storlekar på däck, allt i ett försök att öka motorns effekt och förbättra hur bilen lägga kraften till trottoaren. Dessa förändringar sällan påverkas bränsleeffektivitet på ett positivt sätt.
Hur Muscle Car Dynamics leda till dålig gas körsträcka

bränslesnåla bilar gör vanligtvis inte mer makt än de behöver för att säkert fungera, måste sändningar utformade för att minimera behovet av bränsle-drickande varvtal vid marschfart, och har däck som balans dragkraft med minimalt rullmotstånd. Tanken bakom muskel bil bortser i stort sett alla dessa faktorer. Muskel bilar byggdes för att ha överskott makt, hade sändningar anpassade för stark acceleration, och kom med breda, köttiga däck för att maximera dragkraft samtidigt drivs hårt eller tävla.
Modern Muscle Car Era och körsträcka

årgång muskel bil eran slut i början av 1970, när tillverkarna krävdes enligt lag att byta till blyfritt bränsle, vilket stal kraft från motorer i tiden. Bränsleekonomi blev också mer av en oro under 1970 olja och gas kris. Under senare år har dock muskelbilen gjort en comeback, men med ny motorteknik och fokus på att balansera prestanda med bränsleekonomi. Medan en 1960 Pontiac GTO kan få 10 till den 16 mpg, får en 2005 Pontiac GTO upp till 23 mpg (enligt EPA uppskattar) tack vare moderna faktorer som bränsleinsprutning och en sex-växlad manuell växellåda.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93541.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.