Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man bygger en Racing 350 Chevy

Race maskinbyggare älskar den mångsidighet av Chevy 350 small block motor. Med en mängd olika delar som finns tillgängliga och en enkel, effektiv fyrtakts konstruktion kan 350 anpassas till många racing applikationer. Dra tävlingsbilar fäste, high-bankas ovala bilar spår, dirt track bilar ras och landvägen racebilar kan alla göra konkurrenskraftiga använda ur 350 motorn. Bäst av allt, bygga en 350 race motor är inte alltför komplicerat jämfört med liknande motorer från andra tillverkare. Saker du behöver
högpresterande komponenter
Momentnyckel
Standard Hylsnyckelsats med spärrnyckel
Visa fler instruktioner
1

Installera en högpresterande kamaxel med en hiss /varaktighet profil som passar för att underlätta höga flödeshastigheter för både inlopps-och utloppsventilerna. Generellt kommer du vill ha en kamaxel med en löptid på mer än .300 på .050 inches och en hiss profil för mer än 0,550 inches.
2

tillbaka kugghjulen och kedja med en dedikerad växel -drivaggregat. Detta kommer att förbättra timingen och överföring av kraft från vevaxeln till kamaxeln.
3

Uppgradera de gjutna huvuden järncylindern till aluminium topplock. Den lägre vikt, kombineras med större hamnar och mindre förbränningsrum, kommer att leverera optimal prestanda för de flesta racing applikationer.
4

Installera en enda plan insugningsröret att dra nytta av det lilla blocket 350: s förmåga till toppen -end effekt. En enda-planet grenrör ger mer luft och bränsle genom hela effektklass, snarare än en dubbel-planet grenrör som begränsar flödet.
5

Pair insugningsröret med ett högt flöde förgasare och har en maskinist port-match insugsportarna mångahanda utflöde till cylinderportarna huvudet intag. Dessa två komponenter, tillsammans, kommer att kraftigt öka både vridmoment och hästkrafter för 350.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93509.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.