Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

C5 Corvette Race Tips

Den C5 Corvette producerades från 1997 till 2004. Denna bil är kallad C5 eftersom det är den femte generationen av Corvette. Racing din C5 Corvette på banan kan vara spänningen i en livstid. Men det finns några saker du behöver veta och följa, när racing, för att garantera din säkerhet och din bils prestanda. Vikt Transfer

ungefärlig vikt på en C5 Corvette är 3,200 pounds. Att veta hur vikten överför under olika körförhållanden är viktigt för att styra fordonet. Vid start på dra remsan, överför vikten avsevärt till bakhjulen. Detta kommer att orsaka att bakhjulen har mer grepp och fronten för att få mindre. Detta kan orsaka den främre änden av den Corvette att få lite lös. Om du känner den främre delen av bilen flytta lite mer än vanligt, släppa ut gasen något för att balansera bilen. Vid kurvtagning, använd bromsarna sparsamt för att undvika att förflytta mer vikt på framdäcken och eventuellt göra din bil avknoppningen. Bilen kommer faktiskt hantera bättre om du stannar på gas genom svängar och släppa av gasen, istället för att direkt slå bromsarna, om du behöver sakta ner.
Traction Control

p Alla C5 korvetter är utrustade med antisladdsystem, som håller så mycket dragkraft på drivhjulen som möjligt. Bilens elektroniska system tillämpas bromsen till hjulet som förlorar dragkraft. Detta bromsar hjulet ner så det kan återfå friktionen på vägen. Även denna funktion är bra för gata körning, speciellt om det regnar, dragracing med antispinn på kan vara ett problem. När du startar din C5 Corvette, vill du inte antispinnsystemet att ingripa. Om detta inträffar när du går att snurra dina däck på en lansering, kommer bromsarna appliceras automatiskt, vilket gör bilen rycker fram flera gånger innan den accelererar. Detta kan skapa en tjuvstart eller ens bryta Axeldelar.
Hjälmar

C5 Corvetter har 1/4-mile tider mellan 10,2 sekunder och 13,6 sekunder. Enligt National Hot Rod Association (NHRA) dragracing normer måste alla förare av fordon som kör 1/4-mile på mindre än 13,99 sekunder bära hjälm. Beroende på banan höjd, måste de flesta C5 Corvette ägare bära hjälm att tävla. Den högre höjden, den mindre hästkrafter och långsammare 1/4-mile tider du kommer att ha på grund av luftens densitet. För att möta NHRA normer, måste hjälmen ha en SNELL rating av K98, 2000 eller 2005. De flesta spåren har NHRA-godkända hjälmar för uthyrning på deras tech bås om du inte tar med din egen.
Temperatur


För att din bil att prestera bäst, måste du se till att den hålls vid rätt driftstemperatur. Racing på sommaren kan värma upp din C5 mycket snabbt. Dessutom, om du har någon form av makt tilläggsfunktioner, t.ex. en super laddare, kommer bilen värms upp snabbare än ett lager Corvette. För att hålla bilen sval för optimal prestanda, lämna huven på din bil upp mellan passen dragracing eller snurrar på en väg kurs. Detta kommer att kyla motorn ner snabbare än om du håller huven låst. Samma koncept gäller för racing när det är kallt ute. Om din bil är för kallt, kommer det att prestera också dåligt, och du är faktiskt mer benägna att bryta saker, såsom axlar och transmission komponenter, om du trycker för optimal prestanda från en kall bil. Du kan förhindra att din bil från att köra lopp kall genom att låta motorn värmas upp innan du tävlar. Värmer upp däcken genom att snurra dem lite innan du kör är också en bra idé så att du kommer att kunna få, och behålla, dragkraft snabbare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93504.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.