Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Specifikationerna för en 1995 LT1 Valve Spring

GMC använde LT1 motorn i sina 1995-modeller muskel bil samt ett par av sina sportbilar. Detta innebär att Firebird, Camaro och Corvette alla bär LT1. Detta ersattes av LT4 följande året. De ventilfjädrarna i de två modellerna är olika former, dock, och kan inte bytas ut mot varandra. Varför Är LT1 So Quick?

Många racing-entusiaster har märkt att LT1 är en av de snabbare motorer på banan efter att den blivit inställd. Även den elektroniska bränsleinsprutningen är en stor del av varför det är så snabbt, är den främsta orsaken topplocket kombinationen. Produktionen huvudet är friskare än den årgång race huvudet. Det LT1 huvudet har också en överlägsen avgasporten. Det LT1 erbjuder också exceptionell låglyftande flöde, vilket innebär att det rör sig mer luft från sätet till kammen.
Valve Spring specifikation

ventilfjädrar i LT1 är runda sektioner som ger en större vertikalt tvärsnitt. Intagningsventilema väger 110 gram medan avgasventilerna väger 95 gram. Den installerade sätet trycket för ventilerna är 85 pounds per square inch. Vid det installerade sitthöjd det tar 463 pounds per kvadrattum att komprimera fjädern 1 tum. Sitthöjd är viktigt att ventilfjäder prestanda som den bestämmer trycket och därmed fjäderkonstant på ventilen våren. Detta kommer att avgöra cam hastighet.
Valve Spring Cup

Positivt lokalisera din ventilfjäder kan hålla den från att dansa runt på topplocket och hållaren. Inte göra detta kan orsaka onödigt slitage och skadliga övertoner. Detta är ett enkelt misstag som kan hamna kostsamt. En fjäder kopp kan hjälpa till att eliminera detta problem. Eftersom en shim inte kommer att hålla upp på egen hand, kan en fjäder kopp hjälpa att positionera fjädern och shim.
Styra Valve Temperatur

Temperaturen är en stor faktor i ventilens prestanda. Enligt forskning som utförts av ventil tillverkaren Manley Street Mästare, 75 procent av värmen leds bort från ventilerna går genom ventilsätet. Därför är bättre värmeledningsförmåga sätesmaterialet viktigt att styra temperaturen i ventilerna. Också en bättre tätning mellan sätet och ventilen kommer att ge dig en bättre tätning motor och svalare temperaturer ventil. Båda dessa saker kommer att ge dig mer kraft i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93501.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.