Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man tar bort och installerar en Mopar Big Block vevaxelns remskiva

Hjärtat i varje motor är vevaxeln, eftersom ingenting fungerar om vevaxeln inte vänder som det ska. Även vevaxeln är främst avsett för att vrida svänghjulet och överföra kraft genom överföring till de bakre hjulen på fordonet, mest bilmotorer - de Mopar big block speciellt - funktion mer än tillräckligt med kraft för att driva andra system i bilen. Vevaxelremskivan är integrerad sändningseffekten från vevaxeln till generatorn, vattenpumpen, servopumpen och, för vissa modeller, smog pump. Montera och demontera vevaxelns remskiva på en Mopar big block är inte komplicerat, men det kräver en grundläggande förtrogenhet med fordonsindustrin reparationer. Saker du behöver
dropplåt för radiator
skruvmejsel
standard uppsättning av uttag w /spärr
Liten breaker bar
Visa fler instruktioner
borttagning

1

Töm kylaren på kylvätska, och samla in kylvätska i en tråget. Ta den övre kylarslangen från insugningsröret och radiator och ställ åt sidan.
2

Lossa spännmuttern på generatorn, till vattenpumpen och servopumpen släppa slack på remmarna. Lossa fläkten från vattenpumpen. Ta generatorn, servopumpen och vattenpumpen och ställ dem åt sidan. Ta bort remmarna från vevaxeln remskiva och ställ dem åt sidan.
3

Lossa de tre bultarna som förbinder vevaxelremskivan till vevaxeln. Demontera vevaxelns remskiva.
Installation
4

Montera nya vevaxelremskivan på plats, rikta in skruvhålen på vevaxeln. Fäst skruvarna på plats.
5

Ordna varje tillbehör bälte på plats, och besluta om den bästa för att installera varje tillbehör. Detta kommer att variera beroende på märke och modell av fordon att Mopar är i.
6

tillbaka varje tillbehör i nödvändig ordning, dra åt varje bälte som du går. Se till att varje tillbehör bälte är helt spänd, som lösa bälten glider, potentiellt skadlig motorkomponenter.
7

Sätt tillbaka den övre kylarslangen och fylla på kylaren med nytt kylmedel.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93493.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.