Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man installerar en Super Charger i en 1976 Corvette

I 1976 års Corvette, försedd med L82 350 kubik-tums motor, var betyget 210 hästkrafter. Även då var de svaga resultaten nummer från vad som var tänkt att vara Chevrolets proffsboxare anses anemisk. Detta gjorde 1976 Corvette den idealiska plattformen för motormodifieringar på hästkrafter uppgraderingar. Många kompressorer finns tillgängliga för 1976 Corvette, av vilka många anställa två skruv "Roots" bostäder stil kompressor, som monteras i stället för insugningsröret. Saker du behöver
3/8-tums enhet socket uppsättning
Momentnyckel
Skruvmejslar
Packning skrapa
Visa fler instruktioner
1

Koppla bilens batteri, och sedan tappa ur kylvätskan genom att lossa kompressionsband på nedre kylarslangen med en skruvmejsel och dra kylarslangen av radiatorn. Tappa ur motoroljan, ta sedan bort luftintaget genom att skruva loss vingmuttern beläget i centrum av luftfiltret. Dra av den övre delen av församlingen, sedan unbolting det undre aggregatet luftrenaren från förgasaren. Luftrenaren kommer nu fullständigt häva bort av motorn.
2

Lossa drivremmen från framsidan av motorn genom att placera en hylsnyckel till remspännaren remskiva, som ligger direkt till vänster om den fan remskiva. Slip drivremmen utanför generatorn remskiva. Unbolt generator fästet och ta bort generatorn, sedan skruva isär kompressorn luftkonditionering, men ta inte bort kompressorns slang för att undvika urladdning av luftkonditioneringssystemet. Addera 3

Ta gaspedalen länkning från förgasaren genom att vrida på gasen armen med fingrarna och sedan glider ratten slutet av sin montering hål. Ta bort bränsleledningen från förgasaren. Skruva loss förgasaren sig från insugningsröret med socket set.
4

Unbolt tolv bultarna som fäster insugningsröret till topplock med hylsnyckel. Använd en skruvmejsel för att bända insuget av motorn. Försök att undvika att låta någon packning material att komma in i motorn. Vid alla kostnader, undvika att skada topplock eller motorblocket. Använd en packning skrapa bort den gamla packningen från motorblocket.
5

Installera kompressor fördelare på blocket, tillsammans med nya grenröret och packningar hamn, som togs bort i föregående steg. Rikta in bulthålen, sedan in skruvarna som håller kompressorn grenröret på plats. Dra ner dem jämnt, vrida var ett varv i taget tills alla 12 skruvar är åtdragna till 15 pund /ft av vridmoment. Använd momentnyckeln för att fastställa korrekt vridmoment på grenrörsbultarna.
6

Montera fästena för kompressorn till luftkonditioneringen och generatorn. Montera remskivan för kompressor på fläktens remskiva. Dra åt bultarna ner, sedan installera kompressorn luftkonditionering och generatorn med hylsnyckel.
7

Installera kompressor enheten på kompressor intag med bultar det tillsammans, med hjälp av de bultar som medföljer kompressor kit . Dessa bultar ska dras åt till minst 15 pund /fot. Montera remmen kompressor-enheten genom att först glider runt fläkten remskiva, och sedan till laddningskompressorn remskiva.
8

Montera förgasaren på kompressor luft /bränsle intag ligger överst av laddningskompressorn enheten, bultning den på plats med bultar lager förgasare. Montera bränsleledningen tillbaka till förgasaren, och sedan routa gaspedalen länkning tillbaka på gasreglaget.
9

Installera luftintaget som följde med kompressor kit till förgasaren, bultning ner med medföljande beslag. Fyll motorn med olja, sedan installera kylarslangar och fyll kylaren med kylvätska. Dra motorn tillbehöret drivrem, anslut bilbatteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93492.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.