Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Ventilinställningen Rutiner för en 351 Ford Windsor

Fords 351 Windsor är en small block V8-motor som ofta modifieras och användas som en plattform för race motorer. Processen med att sätta ventilen justeringar kan variera något från bil till bil, speciellt om ventilen tåget kraftigt har modifierats. Men sammantaget har 351 Windsor förblivit i stort sett samma motor från dess början i 1962 till början av 1990-talet, när det var fasas ut ur produktionen. Säkerhet

Innan du börjar, kopplar batteriet så det finns ingen möjlighet för starter engagerande och vrida motorn när du jobbar på det. Var uppmärksam på de mekaniska risker i din öppna motorn. Som det visar att det kan allvarligt skada händer och fingrar. Var medvetna om brandrisker samt.
Delar Borttagning och tillgång

Kontrollera att du har en ren, städad arbetsområdet. Det är bra att ha tydliga, förslutningsbara påsar eller andra behållare för att lagra delar så att de inte går vilse. Du behöver också bra ljus. Tänk dig en hängande ljus för din motorrummet. Pen ljus och huvudmonterade lampor camping är bra också. På denna punkt kan du ta bort dina ventilkåpor och timing kedjehjul täcker, och stuva delarna prydligt.
TDC

Dina ventiler kommer att vara helt öppen eller helt stängd när inställningsmärkena på kamkedjan är inriktade vertikalt. Detta är känt som "TDC," eller "övre dödpunkten". När du följer justeringen proceduren, kan du använda en rak kant att rada dessa märken upp.
Adjustment Procedure

Leta cylinder nummer. Vrid motorn manuellt tills dess avgaser lyftare rörelser. Justera muttern avgassystem rocker till noll spel mellan ventil och rocker. Vrid motorn igen. Stanna när intaget lyften stannar stängning. Upprepa proceduren och justera muttern insugningsvipparm till noll avslut. Med ett bladmått, kontrollera att gapet mellan vipparmen och stud är 0.060 när ventilen är helt öppen och helt stängd. Upprepa denna procedur för varje cylinder.
Byt ut delar

Byt dina ventilkåpor och kamkedjan cover. Byt dina batterikablarna. Observera att vissa DIY mekaniker upprepa processen ventil justering strax efter varje justering för att säkerställa ventilerna var sitter ordentligt och inte röra sig något med några värme cykler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93491.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.