Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur jag bygga en 440 Mopar Bracket racer?

Nyckeln till konsolen racing, till skillnad från andra former av biltävlingar, är att du inte försöker uppnå hastighet, är du strävar efter konsekvens. I själva verket, med fäste racing, du är inte racing annan förare, är du racing bara själv. Tanken bakom fästet racing är att veta vad din ras bil kommer att göra på banan i en rad olika tillstånd, om och om igen, mata din "ring in" tid innan du beger dig ner på spåret. Den racer som blir närmast hans ringa in utan att gå över vinner loppet, snarare än racer som korsar mållinjen först. På grund av detta, att bygga ett fäste racer är mycket annorlunda än att bygga någon annan typ av racerbil, särskilt för en Mopar 440. Saker du behöver
Mopar 440 motor
727 växellåda med stall momentomvandlare och tvåstegs shift kit
Elektronisk tändning
Aluminum singel-planet grenrör med en enda Carter-stil AFB förgasare
Low-profile kamaxel
Aftermarket varvräknare
Visa fler instruktioner
1

Installera grenröret aluminium intag och enkel förgasare. En enda, blygsamma förgasaren kommer att möjliggöra en högre grad av precision i tuning än dubbla kolhydrater eller den allestädes närvarande "Six Pack" som var standard på många 440 motorer. Kom ihåg, är konsekvens nyckeln, så kommer en blygsam profil som du kan producera och om igen hjälper dig att hitta vinnarcirkeln i en konsol lopp.
2

Integrera en elektronisk box tändningsstyrning i stället för punkter /spolsystem. En jämn gnista hjälper dig att skapa konsekventa körningar längs spåret varje gång.
3

Byt en manuell växellåda med automatisk, och utrusta den automatiska växellådan med en 2000 eller 3000 rpm stall omvandlare och en tvåstegs skift kit för att effektivisera processen kraftdistribution mellan motorn och bakhjulen. Hjärtat i varje fäste race bil är i den automatiska växellådan.
4

Byt tätt mittlinjen kamaxel som var förhärskande i de flesta 440 Mopar motorer med en skräddarsydd marken kamaxel som har en matchad intag /avgas varaktighet profil och en lös lob separation centrumlinje - 112 grader är oftast perfekt
5

Installera en eftermarknad varvräknare att hålla ett bättre öga på hur din motor presterar
.
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93488.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.