Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man bygger en Chevy 383 Stroker

Chevy small block motor är en mångsidig och produktiv kraftverk som varma rodders och klassiska bilentusiaster njuta. På grund av den stora tillgången på delar och utrustning, tillsammans med olika prestanda kombinationer möjliga, kan den Chevy small block skräddarsys för att passa de flesta applikationer. I själva verket, genom att ta 350 small block och montera vevaxeln av en 400 small block, får du den höga vridmoment 383 stroker motor. Processen med att bygga en 383 stroker är enkelt, men kräver en grundlig förtrogenhet med motor montering och tillverkning. Saker du behöver
Momentnyckel
Standard Hylsnyckelsats med spärrnyckel
Bare 350 small block, varma tankas och kontrolleras för defekter
Motor stå
Motor ombyggnadssats med vevstakar, kolvar och ringar för en 350 small block
Vevaxel från en 400 small block, med en 3,75-tums andelen resor | Freeze pluggar
Gummiklubba
Kolvring Tool Review Nya ramlagerskruvar
Ny oljepump
Visa fler instruktioner
1

pluggar Installera frysa till hål längs varje sida av motorblocket med en gummiklubba. Se till att varje frysa plug passar tätt, och vilar jäms med blocket.
2

Slide huvudlager i vevaxeltapparna. Placera vevaxeln på ramlager och vrid vevaxeln två eller tre gånger för att säkerställa en fri, komplett sortiment av rotation. Placera ramlageröverfallen över tidskrifter på vevaxeln och dra ner dem till tillverkarens specifikationer. Detta är vanligtvis mellan 70 och 90 fot pounds av vridmoment.
3

Press kolvringar på kolvhuvudena med verktyget kolvringen. Fäst varje vevstake till dess motsvarande kolv huvudet.
4

Skjut varje kolv /vevstaksenheten in i motorn genom åsidosättandet av cylindern, rikta vevstaken först. Fäst varje vevstake till vevaxeln. Använd gummiklubba för att knacka sticker kolvarna på plats, men vara noga med att inte göra mål eller repa cylinderväggen.
5

Vrid vevaxeln för att kontrollera att alla åtta kolvarna röra sig fritt och fullständigt. Ställ motorn så att antalet en cylinder (vänster fram) är vid det övre dödläget. Fäst den nya oljepumpen till drevet för distributören. Placera oljetråget och packning på undersidan av motorn och dra åt till specifikationerna.
6

Installera kamaxel, lubing loberna frikostigt. Vrid kamaxeln medurs när du installerar det, för att förhindra bindning till tidskrifterna. Fäst övre och nedre kugghjulen, och placera kamkedjan på. Fäst locket kamkedjan.
7

Installera bultar och packningar huvud. Skjut topplock på, och vridmoment dem till 70 fot pounds. Montera kamaxel lyftare, stötstänger och vipparmar, sedan installera ventilkåpor.
8

Anbringa nya insugningsröret packningar till undersidan hamnar på insugningsröret, sedan placera insugningsröret på motorn. Bolt det ner till 25 foot pounds i vridmoment. Placera plattan förgasaren bas på insugningsröret, sedan installera förgasaren.
9

Skjut distributör på plats, se till att rotorn pekar på cylinder nummer. Dra fästet på insugningsröret som håller fördelaren på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93485.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.