Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Problem med installation Vintage luften på en Chevelle 1970

Lager luftkonditioneringssystem för slutet av 1960 och början av 1970 muskelbilar var underdimensionerad och oekonomiskt, ger liten kylning lättnad samtidigt råna hästkrafter och bränsleekonomi. Med 1970 Chevrolet Chevelle, är fabriken luftkonditionering inte annorlunda. Det finns ett antal eftermarknaden tillverkare som producerar moderna luftkonditioneringssystem som passar Chevelle och andra, såsom Vintage Air. Men det finns problem med installationen. Placering av Condeser

Det primära problemet som Vintage Air-användare ofta stöter på är förenligt med den moderna luftkonditionering kondensor. Fabriken OEM kondensor för en Chevelle 1970 är större än den Vintage Air-modellen, och bultarna till topplocket med en speciell hållare. Fästet medföljer Vintage Air kondensorenheten passar inte i det utrymmet för Chevelles som inte är utrustade med fabriken luftkonditionering installerad. Dessutom kan placeringen av kondensorn vara problematiskt för konfigurationer som har haft värmeelementet bort.
Fabrication av brandväggen
Många

installatörer av en Vintage Air-system måste göra ändringar i brandväggen för Chevelle. Dessa förändringar kan innefatta att ta bort kåpan för värmaren, routing slangarna till olika platser i motorrummet och eliminera de kylvätskeslangarna som går till värmeelementet inuti instrumentbrädan för Chevelle. Om du redan har ommålad motorrummet och höll värmarhuset på brandväggen, kommer du sannolikt att börja på ruta ett genom att ta bort enheten och jämna ut brandväggen med Bondo innan ommålning det.

Byta till en Dual Unit

Vintage Air-systemet är en dubbel enhet, vilket innebär att luftkonditionering och värmaren köra igenom samma slangar och ledningar. Mälden installationen av 1970 Chevelle presenterar en delad värme och luftkonditioneringssystem, där värmaren och värmeelementet är placerat bakom instrumentbrädan, springer iväg kylvätska, medan luftkonditionering rinner av motorn exklusivt. Byta till en dubbel enhet kräver omfattande ledningsdragning, routing nya slangar och demontering av den befintliga värmesystem.
Mekaniska och elektriska problem

Även en modern tappning Air luft- conditioning system ger mycket bättre prestanda än lager luftkonditioneringssystem som finns i 1970, den "bolt-in" installation ibland kräver tillverkning av konsoler, byggandet av egna remskivor, kreativ dragning av slangar och potentiella ursparning av ramen eller hjälpramen. Dessutom, om det elektriska systemet i Chevelle inte har uppdaterats, bör en ny säkring blocket och uppgraderade kabelnät installeras före en Vintage Air-system.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93484.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.