Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man bygger en Performance Chevy Motor

Många hot rod entusiaster hålla sig till de märken och modeller av bilar och motorer som de höjdes med. Mopar, Ford och Chevrolet har alla sina anhängare. De som väljer Chevy tenderar att föredra det av en enkel anledning - huruvida delar och komponenter över flera format. De delar för ett litet block Chevy arbete om det är en 305, 327, 350, 373 eller 383. Att bygga en högpresterande Chevy motor är relativt lätt på grund av den stora tillgången på både OEM-och eftermarknaden delar prestanda. Saker du behöver
Momentnyckel
motorrenovering kit w /packningar
Standard Hylsnyckelsats
Högpresterande delar och utrustning
Visa fler instruktioner
1 < p> Installera en dubbel plan grenrör aluminium intag för att lätta vikten och öka prestandan. En enda plan insugningsröret kan arbeta för applikationer avsedda för racing, men för varje gata motor, fungerar en dubbel plan grenrör väl.
2

Installera bränsleinsprutning. Tuned Port Injektion (TPI) och Spjällhus Injektion (TBI) erbjuder olika metoder för att uppnå den mest konsekvent leverans av luft och bränsle till motorn. Bränsleinsprutning är överlägsen naturlig aspiration, och det finns ett antal eftermarknaden system som kan integreras i din Chevy motor.
3

Installera aluminium topplock som port-matchade till intaget grenrör. Port-matchning möjliggör ökat flöde av luft och bränsle in i huvudet, vilket gör dem arbeta mycket mer effektivt.
4

Använda en anpassad marken kamaxel som är utformade specifikt för din motor avsedd intag /avgas lift varaktighet profil. Betrakta ett numeriskt lägre kamaxel centrumlinje för att maximera prestanda ventilstyrning.
5

Byt gjutna kolvar, vevstakar och vevaxel med smidda kolvar, vevstakar och vevaxel. Smidda komponenter är mycket starkare, och klarar de ökade krav som en prestanda motor ställer på den.
6

försedda med ett elektroniskt tändning och tidsbestämning att graden av gnistan effektivare.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93479.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.