Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man lägger in en Chevy 396 vevaxel i en Cheva 454

Mångsidighet är den främsta orsaken till att Chevy big block motor är fortfarande en av de dominerande kraftverk i hot rod, decennier efter den första 454 motorblocket göts. Med Mopar och Ford motorer, byta delar mellan olika typer av motorer är ofta omöjligt, och i de få fall som det är möjligt, kräver swap en hög nivå av smärta-satsar modifiering och tillverkning för att göra arbetet. Med Chevy big block, men de flesta delarna är i själva verket kompatibla, vilket ger muskel bil entusiaster massor av alternativ för att arbeta med. Installera vevaxeln av en 396 till en 454 kräver några olika delar, men det är en enkel uppgift. Saker du behöver
vevstakar och kolvar för en 427 Chevy big block
Svänghjul för en 396 vevaxel
inre harmonisk balansaxel
Standard Hylsnyckelsats w /Ratchet
Momentnyckel

Visa mer instruktioner
Installation
1

Placera 396 vevaxeln i huvudlagret tidskrifter på 454. Vrid vevaxeln för ett par varv för att säkerställa att den inte binder eller poängsätta tidskrifter alls. Fäst ramlageröverfallen och dra åt till specifikationer, 70 ft-lbs av vridmoment.
2

Place kolvringar på den nya uppsättningen av 427 kolvar och bifoga vevstakarna. Du måste använda 427 kolvar och stavar eftersom 396 vevaxel förändrar rotationsradien av vevaxeln. Detta, i sin tur, förändrar den totala förskjutningen av 454 motorblocket, vilket gör det till en 427 motor.
3

Skjut varje kolv nedåt genom överträdelse av motsvarande cylinder. Anslut varje stav till vevaxeln och vridmoment det enligt tillverkarens rekommenderade specifikationer. Fäst oljepumpen aggregatet ligger nära drevet för distributören axeln.
4

Fäst inre balanseringsstången vevaxeln. Fäst svänghjulet till den utgående axeln av veven. Vrid motorn så att den främre vänstra cylindern är på höjden av sin bana (övre dödpunkten).
5

Place oljetråg med en ny tätning på botten av motorn.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93473.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.