Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man byter en 1966 Chevelle Quarter Panel

Den 1966 Chevy Chevelle har klassiska linjer och en ren design som många samlare och klassiska bilentusiaster är förälskad med. Även en fullt återställd '66 Chevelle kan anses vara en sak av skönhet, försvinner skönheten när fendrar knastrade, eller när bilen har allvarliga problem med plåt på kroppen. En av de svåraste aspekterna att reparera kroppen på en Chevelle --- eller någon klassisk bil, riktigt --- ersätter den sidostyckena. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Felt pen
Standard Hylsnyckelsats med spärrnyckel
slipverktyg med ett skärblad eller en plasmabrännare
Plåt
Svetsning dräkt
Replacement sidostycke
Replacement muttrar och bultar
Visa fler instruktioner
Front Quarter Panel
1

Lyft bilen med domkraft till rätt höjd att ta bort de främre hjulen, och att ge adekvat tillgång till insidan av stänkskärmen väl.
2

Säkra Chevelle på pallbockar, på alla fyra sidor, och se till att bilen är helt från marken . Addera 3

Lossa muttrarna på undersidan av fender väl med en spärr. Uttaget storlek kommer sannolikt att vara 7/8 tum, men det kan variera, särskilt om panelerna har tagits bort tidigare.
4

Öppna huven och lossa alla muttrarna som ansluter den främre kvartalet i chassit, elden väggen och ramen för den främre änden av Chevelle. Ta bort den främre kvartalet panelen.
5

Rikta den nya kvartalet panel med bultarna, för att säkerställa att den nya panelen kommer att passa ordentligt. Ställ undan panelen, och ersätta bultarna med nya.
6

Montera det nya kvartalet panelen till bultarna, tråd de nya muttrarna på plats och säkra kvartalet panelen genom att vända stegen i denna avsnitt. Addera Bakre sidostycke
7

Lyft Chevelle med en domkraft, och placera bilen säkert på en uppsättning av fyra pallbockar.

8

Leta sömmen där plåten bakom den bakre sidorutan möter toppen av kvartalet panelen, och försiktigt markera längs fogen med en tuschpenna.
9

Klipp längs den linjen med antingen en slipning skärverktyg eller med en plasmabrännare. Plasmabrännaren kommer att möjliggöra en renare, mer exakt snitt, men det kommer att ta betydligt längre tid.
10

Lossa muttrarna som håller fast bakre sidostycket till Chevelle i bakluckan, fender väl, den chassi och den bakre skiljeväggen i dörrkarmen.
11

Ta kvartalet panelen. Ställ panelen ersättare kvartalet på plats för att säkerställa riktig passform. När du är klar, byt ut bultarna. Skjut in det nya kvartalet panelen på plats och fäst den i chassi och kaross. Svetsa bakre sidostycket på plåten bakom bakrutan, skapa en ny, ytlig söm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93472.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.