Svenska Bil >> bilentusiaster >> Monster Trucks >> Content

Fakta om Bigfoot Monster Truck

monstertruckar har blivit en gemensam plats på bilshows och traktor drar, men kanske den mest kända av alla monstertruckar är Bigfoot. Byggd med en 1975 Ford F-250 kropp, började Bigfoot sin karriär som en familj fordonet. Början

Bob Chandler körde sin F-250 fyra-wheel-drive pickup under sitt jobb som en konstruktion entreprenör i mitten av 70-talet. När han startade sitt eget Midwest Four Wheel Drive & Performance Center att leverera 4x4 delar och arbete, som används Chandler hans F-250 för att främja sin verksamhet.
Experimentation

Chandler arbetade hela det sena 70-talet för att öka pickup, installera fett däck och en tung förhöjd fjädring och stärka ramen. Han försökte ut nya delar på sin lastbil för att se hur de arbetade och att upptäcka det bästa sättet att installera dem. Lastbilen blev större.
Fame

Amped upp F-250 var först utställningsmonter på bilmässan i Denver 1979. Det var en stor hit med publiken. Bigfoot började göra regelbundna framträdanden på lastbilen drar och utställningar i arenor och tivolin i hela landet.
Bil Krossning

Chandler ville prova något annat vid en truck show 1981 , så han ställde upp flera junked bilar och körde Bigfoot över sina toppar, krossa dem. Den stunt var en hit och inspirerade legioner av imitatörer att kopiera bedriften, vilket gör bilen krossa en stapelvara i rallyn monster truck. Addera Bigfoot Fleet

Bigfoot är inte längre en enda monster truck. Namnet och attityd har tillämpats på en flotta av 16 monstertruckar som visas på bilshows och ras andra super-laddade lastbilar monster. År 2010 hade den Bigfoot laget plågats upp 25 mästerskapstitlar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/monster-trucks/92934.html

Previous:
Next:

Monster Trucks

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.