Svenska Bil >> bilentusiaster >> Monster Trucks >> Content

Hur man bygger en lastbil Mud Bog

Mud bloggat, även kallad mud racing eller laggar lera, är en populär form av off-road fyrhjulsdrivna truck racing. En lång smal grop av hala leran är förberett i förväg för truckarna att plöja igenom. Det finns olika typer och längder av spår lera mosse, de flesta är platta, medan vissa har kullar och hål. Vinnaren bestäms av den tillryggalagda sträckan eller genom gånger när full längd är täckt. Den amerikanska National Mud Racing Organization (NMRO) övervakar motorsport och bestämmer klass-och säkerhetsregler. En behörig mekaniker med en korrekt utrustad butik kan bygga sin egen mud truck mosse racing. Saker du behöver
NMRO föreskrifter lista
Fyrhjulsdrift lastbil
Mekanik verktyg
Hydraulisk domkraft
Lift kit
Locking differential
Kassaskåp
Snorkel
Silicon
Performance delar
Mud däck
Visa fler instruktioner
1

Få en kopia av den amerikanska NMRO förteckningen över erkända klasser för att avgöra vilken typ av lastbil du kommer att bygga . Studera de tillåtna motorstorlekar, modifieringar motor och däckstorlekar i varje klass innan du börjar arbeta på din lastbil.
2

Inrätta en butik med gott om utrymme att arbeta på din bil, helst en med en professionell butik-storlek hydraulisk domkraft eller en smörjgrop. Montera en full uppsättning av mekanik verktyg. Lokalisera en delar leverantör som handlar med lager och modifierade delar, inklusive eftermarknaden racing och terrängförhållanden delar.
3

Köp en lastbil för att ändra enligt klass du vill tävla i. Få en lastbil med lämplig motorstorlek och företrädesvis en automatisk växellåda för att hålla hjulen snurrande i leran.
4

Höj kroppen, motor och kraftöverföring ovanför hjulen med en suspension lift kit av modifierad bladfjädrar . Få en billig, nybörjar lift kit om du är nybörjare eller en högre kvalitet dyrare kit om du är en seriös konkurrent.
5

Installera numeriskt låga differentialväxlar för lämplig lera racing hjul hastighet. Sätt in en differentialbroms eller en låsande differential för att maximera motorns och däckens prestation. Outfit differentialen med en uppsättning av skåp för att styra dragkraft. Lägg billig och lätt att montera spolen eller mini-spole skåp om du är på en budget.
6

Förhindra hydrolocking av din mud Bogger motor genom en snorkel för att höja din luftintaget väl över den nivå av lera och vatten, eller omdirigera din luftintaget att dra inifrån bilens förarhytt. Försegla dina elektriska komponenter, kontroller och anslutningar med silikon för att hålla vatten och lera ut.
7

Ändra din motor med prestanda delar och tuning att lägga till extra hästkrafter och vridmoment enligt klassen förordningar. Köp och installera lämplig storlek lera däck eller klippa och ändra dina befintliga däck. Skär upraised slitbanan på däck traktortyp att öka dragkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/monster-trucks/92933.html

Previous:
Next:

Monster Trucks

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.