Svenska Bil >> bilentusiaster >> Minibilar >> Content

Mini Bilar av 1940-talet och 1950

I slutet av andra världskriget stora delar av Europa låg i ruiner. Det fanns brist på naturresurser, mat, el och bensin. Medan amerikanerna njuter av relativt välstånd, återspeglas i allt större bilar som produceras i Detroit, europeiska ingenjörer tacklade utmaningen att tillhandahålla ekonomiska, bränslesnåla bilar som lätt kunde navigera de smala och ofta bomb-många gator i europeiska städer. Resultatet blev en mängd små, mini bilar eller Minibilar som produceras i hela Europa fram till början av 1960-talet. Definition av en Mini bil

Främst tillverkas i Europa, även om några har gjorts i Japan, Australien och USA, är minibilar också kallas Minibilar eller bilar bubbla. De har motorer enligt 750 cc. De flesta har bara två dörrar, även om vissa modeller är utrustade med en enda dörr, och är mindre än 10 meter i längd. Addera Italian Mini Bilar Till Salu

Fiat introducerade 500C 1949, att basera den på den ursprungliga Fiat 500, som först tillverkades 1936 och smeknamnet Topolino, vilket är italienska för Musse Pigg. 1949 Topolino (namnet fastnade hela bilens historia) presenterade ökat lagringsutrymme, mycket tack vare den reservdäcket förvaras under bagageutrymmets golv. Fiat 500C var en tvåsitsig med en 569 cc motor som skapade 16,5 hästkrafter och hade en toppfart på 59 mph.

I slutet av 1950 Vespa, det italienska företaget, mest känd för sina skotrar, tillverkade en serie av trehjuliga, slutna minibilar.
tyska minibilar

Den tyska flygplanstillverkaren Messerschmitt mad ett antal mini bilmodeller, som börjar med 1953 Messerschmitt KR-175. Den Messerschmitts var trehjuliga tvåsitsiga. Messerschmitts fanns tillgängliga genom 1964 års modell.

BMW också gjort ett antal minibilar. Deras Isetta 250 och 300 Bubble modeller Fönster tillverkades från 1955 till 1957. Den 250-modellen hade en encylindrig motor som genererat 12 hästkrafter och en toppfart på 52 mph. Den Isetta 350 hade 13 hästkrafter och en maxhastighet på 52 mph. Addera English Mini Bilar Till Salu

Engelska designern Lawrence Bond utvecklat en 500 cc mini bil som använt sig av fördelarna med både motorcyklar och bilar och dubbat den Bond Minicar MK A. Den började tillverkas 1950. Den Bond Minicar MK fortsatte i produktion fram till 1959, med varje större revidering få en ny beteckning brevmall. Den slutliga modellen produceras var MK F.
Franska minibilar

Under den tyska ockupationen, var bensinen nästan omöjligt att hitta i Frankrike. De flesta franska medborgare använde pedal-drivna, trä arbetsföra Velocars för transport. Efter krigsslutet 1945, var Velocar Type H en Moteur (med motor) version infördes. För att göra fordonet lämpad för en bensindriven motor, en uppsättning pedaler dras ut av den bakre, skapa utrymme för bränsletanken, och en vindruta tillsattes. Den typ H hade en toppfart på 21 mph och vägde 176 pounds.
Änden av Mini Bilar Till Salu

Europa började uppleva ekonomisk återhämtning genom det tidiga 1960-talet. Resurser, särskilt bensin, blev mer lättillgängliga. Företag som Volkswagen och Renault började producera stora bilar, och minibilar gick ur produktion.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/microcars/92918.html

Previous:
Next:

Minibilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.