Svenska Bil >> bilentusiaster >> Minibilar >> Content

Hur man läser Pluggar för en tvåtakts

Tändstift ge viktig information om vad som händer inne i förbränningsrummen i din tvåtaktsmotor - oavsett om det körs rik eller mager, varm eller kall, om du ska minska timing eller påskynda den. De kan även berätta för dig om din motor behöver repareras. Du behöver inte vara en NASCAR grop besättningsman att lära sig vad dina tändstift berätta. Lär dig att "läsa" din tvåtaktsmotor s tändstift att trimma din motor för maximal prestanda. Saker du behöver
Hylsnyckel
Tändstiftshylsa
Visa fler instruktioner
1

Ta bort tändstiften från varje cylinder med hylsnyckel utrustad med gnista plug socket. Håll koll på cylindern från vilken varje plugg avlägsnades.
2

Observera där bandet av färg sker på tändstiftet jordningsband. Om bandet är närmare botten av bandet, har din motor för mycket timing. Om det är närmare spetsen, har din motor för lite.
3

Observera spets jordningsband. Om det är täckt med oljefyndigheter, kol eller annat skräp, kan cylindern läcker olja.
4

Leta upp de två översta gängorna på tändstiftet kroppen, som bör ha en icke-blankt utseende. Mer än två icke-blanka trådar innebär att din tändstift eller tändningen är för varmt.
5

Titta på porslin kroppen på tändstiftet, vilket borde vara en ljus karamell färg. Om det är för vitt, kan motorn vara igång alltför rika. Om det är för mörkt, kan motorn vara igång för mager.
6

Inspektera spetsen på elektroden för någon mörk skräp. En ren avstängda motorn kommer att producera en ren elektrod tändstift.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/microcars/92917.html

Previous:
Next:

Minibilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.