Svenska Bil >> bilentusiaster >> Minibilar >> Content

Skillnader mellan amerikanska och europeiska Smarta bilar

Smart Car Company grundades av Daimler-Benz och Swatch 1993, och började producera mikro-bilar från sin Biel, Schweiz, växt under 1998 med målet att sälja kompakta, bränsle- effektiva och ergonomiskt användbara bilar för staden förare av Europa och sedan världen. Smart fortwo USA

smart fortwo är som det låter, en coupé avsedd för två passagerare i en liten, ergonomiskt utformad och förvånansvärt bekväm plats.

På den amerikanska marknaden, den Smart ForTwo finns i fem versioner (Ren Coupe, Passion Coupe /Cabrio Passion, BRABUS Coupe /Cabrio) alla med standard 1.0L 70hk, 3-cyl motor och en smart växellådan. Utgångspunkten MSRPs varierar från $ 11.990 till $ 20.990 i oktober, 2010.
Smart fortwo Europe

I Europa är det huvudsakliga överklagandet av smart fortwo den lilla storleken av bilen, en funktion som gör att föraren att parkera nose-in på allmänna gator därmed finna en plats där för andra, det finns ingen

Den europeiska versionen av smart fortwo är tillgänglig med en 1.0L 3. - cyl, mikro-hybrid bensinmotor med 71bhp, en 54bhp turbo-diesel och en turbo bensinmotor endast tillgängligt i BRABUS modellen. Interiör alternativ är i linje med de amerikanska versionen. Den MSRP i E.U. nationer varierar från ca $ 12,100 till $ 22,620 i oktober 2010.
The ForFour

En andra, större version av Smart såldes i Europa från 2004 till 2006 innan den dras från marknaden på grund av låg sales.The Smart ForFour ännu inte har kommit till den amerikanska marknaden, även om företaget har planer på att göra det i 2013-2014 års modell. Den nya versionen av ForFour kommer att ha en ny kropp stil och bör vara tillgänglig med en helt elektrisk motor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/microcars/92908.html

Previous:
Next:

Minibilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.