Svenska Bil >> bilentusiaster >> Minibilar >> Content

Hur man bygger en bil för Kids

The National Hot Rod Association (NHRA) har sanktionerat dra raser över hela Amerika varje år i mer än 50 år. Fläktar och förare av alla former och storlekar kan komma och njuta av en dag på banan. Unga konkurrenter kan börja tävla i NHRA: s Jr Dragster League på åtta år gammal. När racing är vad ditt barn älskar att göra, bygga honom ett Jr Dragster enligt reglerna i NHRA och få honom racing konkurrenskraftigt i en kommande NHRA Jr dragracing sponsrade evenemanget. Saker du behöver
Rolling chassisWood blocksWheel & tires5hp Briggs & Stratton engineMounting konsoler (vinklat) TachometerHand toolsClutchChain
Visa fler instruktioner
1

Att bygga en junior dragster, börja med ett rullande chassi. Den bör komma med en färdig förarutrymmet och alla pedal koppling, bromsar och styrning intakt. Höj chassit från marken i minst 24 inches. Stöd ramen med träklossar eller en ram hiss. Kontrollera att ramen är plan och att de stödjande blocken är placerade tillräckligt långt isär att fortsätta att stödja vikten säkert som mer tyngd läggs till varje ände av chassit. Säkra framhjulen inklusive däck på framaxeln. Rikta hjulet på axeln med hjälp av befintliga hjulbultar eller en hub-centrerad axel som centrerar hjulet på en tapp innan säkra hjulet på axeln.
2

Säkra motorfästen till rörram . Dra fästet på ramen järnväg i ramen bultarna som följer med konsolen. Seat motorn på fästet och använd bult fästen för att ansluta motorn till fästet. Var noga med att drivaxeln är vänd bakaxeln hjulet, vilket kommer att anslutas genom kedjan. Montera motorn i omvänd är möjligt, så var uppmärksam på hur du sittplats motorn på fästet innan bultarna dras åt hela vägen.
3

Fäst kopplingen och kopplingen hjulet motorn så att de är inriktade med drivhjulet av axeln. Anslut kedjan runt både motor och drivaxel drevet och spänna kedjan genom att justera utrymmet mellan motorn och axeln drivhjulet. Avsluta säkra motorn fästet när kedjan blivit ordentligt åtdragna. Använd en momentnyckel för att dra åt bultarna med jämnt tryck.
4

Anslut gaspedalen koppling till motorn och testa pedalen för rätt avstånd av resor till gasvajern. Fäst kabeln på plats med motorn kabelklämma och kontrollera rörelsen på kabeln för att vara säker på pedalen aktiverar gasen korrekt. Koppla tändningen till förarutrymmet och anslut batteriet före testning.
5

Sätt på den stora, bakre slicks efter avslutad motorinstallationen. Muttrarna på varje hjul bör vara jämnt åtdragna. Inte helt åt en klack sedan en annan. Arbetet runt hjulet och dra åt med en momentnyckel till spec. Höj avslutade bilen trästavarna och ta bort stöden. Sänk bilen till golvet och börjar testa delarna efter montering.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/microcars/92900.html

Previous:
Next:

Minibilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.