Svenska Bil >> bilentusiaster >> Minibilar >> Content

Hur man bygger en 5 hästkrafter Briggs Racing Motor

Trackside är där pojkar och flickor som är involverade med motorsport får sin första introduktion till en prestanda motor. Deltagande i ålder lämpliga händelser omfattar utrustning som är bättre anpassat till den yngre konkurrent. Dessa Jr racebilar måste följa sin egen uppsättning specifikationer för att kunna konkurrera. Briggs & Stratton 5 hästkrafter vertikal motor är en standard i go-kart och dragracing för barn. Som med sina vuxna motsvarigheter, är målet att bygga en 5 hästkrafter Briggs racing motor av vad de har att arbeta med. Att lära sig att dra motorn isär och sätta ihop den igen är det bästa sättet för en ung racer för att lära sig om hur man bygger en bättre motor med prestanda montering och tekniker tuning. Saker du behöver
Briggs & Stratton 5 hästkrafter engineValve våren compressorPliers (nål näsa) Ratchet wrenchSocketsCrescent wrenchGasketsTorque skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera motorn med övre däck nedåt så att kamaxeln kan införas in i motorn. Rada upp timing indikatorer på motorblocket och skjut kamaxeln i motorn utan att träffa kamaxeln på interna delar eller vid ingången öppningen. Kamaxeln måste sitta utan någon defekt. Någon intern skönhetsfel kan resultera i en lågpresterande motor som är utsatta för motorbortfall under tävlingen.
2

Fäst locket sidoplåten som skyddar interna kamaxel och vevaxel öppningar. Använd en packning och bultar fastsättningselement tillbaka på plats. Rikta in hålen i packningen så att du kan se alla öppningar genom täckplattan samtidigt. Börja alla bultar och dra åt jämnt i ett kors över mönster som kommer att försäkra att packningen ligger jämnt. Ha en bra tätning här kommer göra motorn interna säker från utsidan skräp. Använd silikon gel för att göra en bättre tätning vid användning av en packning för att ansluta två metalldelar.
3

Vrid motorn så att topplocket och täcker ventilen är lätt att installera. Fäst topplocket till motorblocket med hjälp av topplocksskruvarna och fästelement. Använd en hög kvalitet packning att hjälpa seat huvudet på motorn. Var noga med att använda en momentnyckel för lämplig täthet för att förhindra över åtdragning dessa viktiga motor fästen. Använd en tunn film av flytande silikon på både motor och topplock innan matcha de två tillsammans och säkra bultarna. Detta förbättrar hållbarheten av packningen som är mellan motorn och topplock.
4

Sätt i ventiler och ventilfjädrar. Racing ventilfjädrar kommer att kräva en fjäderspännare för demontering och montering. Fäst den komprimerade fjädern kring ventilen och släpp fjädern till sätet ordentligt på plats. Kontrollera att ventil justering och bra sittplats för att få högsta prestanda från en 5 hästkrafter Briggs racing motor ventilfjäder. Rada upp ventilkåpan packning och ventilkåpan och säker till topplocket med fästelement bultar. Dra åt alla motorns fästen rätt att förhindra stressfrakturer och slitna gängor på viktiga motordelar. Kontrollera igen dessa fästelement efter att ha testat motorn vid temperaturen (värmde upp).
5

Fäst kopplingen och kedjeskyddet, förgasaren och bensintanken med monteringsmaterial som matchar de delar på racing motor. Fabrik eller prestanda delar kommer att ha fäste fästen eller fäst direkt till ankarpunkter på motorblocket. Dra åt dessa delar tätt nog att inte lossna. Anslut bränsleledningarna från tanken till förgasaren med slangklämmor eller metallrör med kopplingar istället för slang. Sätt ett tändstift, fläkthuset och avgaser att lära sig rätt sätt att bygga en 5 hästkrafter Briggs racing motor från kamaxeln upp.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/microcars/92899.html

Previous:
Next:

Minibilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.