Svenska Bil >> bilentusiaster >> Low Riders >> Content

Vad gör en bil en sportbil?

Det kan hävdas att en riktig sportbil är något som rider låg, kör snabbt, och rymmer bara två personer får dig att känna dig yngre. ConsumerReports.org håller dessa bilar är packade med nöje i motsats till praktiska. Dock är en vanlig missuppfattning, enligt MSN Autos, att alla sportbilar är kraftfulla och kostar en förmögenhet. Även om detta är sant för de flesta, är det inte sant för alla. Faktum är, sportbilar kan variera mycket i form av hästkrafter, kropp stil, storlek och pris. Gratis Riktlinjer | Redbet bilförare har ett "behov av snabbhet."

hur fort bilen kan accelerera är en av de största "wow" faktorer avgöra om du har en sportbil på händerna. Nocafta.org, en särskild Ferrari webbplats, säger den snabbaste sportbil närvarande (i april 2010) är 2002 Ferrari Enzo. Den Enzo kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 2.6 sekunder. Medhjälp hastigheten på sportbilar är deras strömlinjeformade designen, som inte bara är där för utseende. Funktioner som en låg kroppen bidrar till utvecklingen och hjälpa jack upp hastigheten. De aerodynamik styling (rundade eller böjda linjer) gör det lättare att hantera vid höga hastigheter, i snäva svängar också. En sportbil är också lätt, gör det möjligt att gå snabbare. Addera Powertrain
Nyare växellådor ger valmöjligheter och makt.

Consumerreports.org listar drivlina som en annan viktig faktor för en sportbil. Detta är den del av bilen som kombinerar motorn med överföringen. Enligt Gary Godwin av Godwin Motors, manuell växellåda eller stick shift brukade vara preferens eftersom föraren kände sig mer i kontroll. Dagens sportbil entusiaster kan också välja mellan automatisk eller sekventiell växellåda. Sekventiella växellådor kräver ingen kramade, precis växling. Strömmen är inte äventyras.
Trimmad motorer ger förare spänning
motortyper.

Sportbilar kan också innehålla V-6 eller V-8 motorer. Den stora volymen av sexcylindrig gör att tillverkaren att injicera dem med mer hästkrafter och vridmoment. De största sportbilar är utrustade med V-8s, vilket gör accelerationen enkel, bidrar till extremt snabba stående starter och förmåga att nå toppfart. Nackdelarna med en V-8 är tyngden av bilen, vilket påverkar hantering och även motsvarar lägre gas körsträcka.
Prispunkter
Priserna köra allt i sportbil världen.

En sportbil kan kosta så lite som $ 20.000 för en 170-hästars motorn som den lilla tvåsitsiga Mazda MX-5, eller så kan du spränga din plånbok och motorvägen med en $ 85.000 2008 SRT-10 Dodge Viper, som har en 600-plus-hästkrafter motor. Skillnaderna i överkomliga och hastigheten på dessa två bilar är självklart, men båda är fortfarande klassas som sportbilar. Addera Säkerhetsfunktioner
säkerhetsnivåerna fortfarande förbättras med sportbilar.

Enligt ConsumerReports.org, alla nya sportbilar har standard vänster och höger främre krockkuddar, knä och bälten axel, låsningsfria bromsar och antisladdsystem. Tänk på att det samlade säkerheten för någon sportbil är direkt proportionell mot dess storlek.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/low-riders/92884.html

Previous:
Next:

Low Riders

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.