Svenska Bil >> bilentusiaster >> Low Riders >> Content

Historien om Lowrider Hydraulik

Lowrider hydraulik kan ses från kust till kust, som drivs av människor som spänner över rader av ras, kön och inkomstnivå. Lowrider hydrauliken har ett intressant och väldigt specifik historia. Det är en historia som kretsar mestadels kring de mexikansk-amerikanska, och senare afroamerikanska och vita samhällen i och runt södra Kalifornien. Origins

Efter andra världskriget, dålig mexikansk-amerikaner var äntligen kunna köpa bilar. De var oftast billig, äldre bilar som sedan målas och "lurade ut" på olika sätt.
Ridning Låg

Ridning låg på marken blev populär bland mexikanska -amerikaner någon gång runt början av 1960-talet i södra Kalifornien. Poliser började ge biljetter till detta, så hydraulik installerades så att bilen skulle återlämnas till det normala, Street Legal höjd när det behövs. Detta utvecklades till mer knepiga hydraulsystem som installeras, vilket möjliggjorde sådana åtgärder som studsar och lyft från sida till sida. Den första kända
viktiga personer

Lowrider skapades av Harry Westerguard butik. Därifrån fanns några tidiga innovatörer George Barris, Bill Hines, Al Sullivan, Carl Watson, Terry Anderson, David Woo, "Björn," Don Lasar och Vince Bacardo.
Skrapning

I slutet av 1960 och början av 1970, "skrapning" blivit populär. Skrapning är där den främre eller bakre änden av bilen tappas ner för att skrapa mot marken under körning. Vid första lowriders bara accepterade skador på sina bilar, men så småningom började lägga stålstänger som kan bytas ut när de började bära ut.
Geografi och Spread

Though lowriders först blev populär i södra Kalifornien, särskilt Los Angeles, spred de så småningom ut till resten av Kalifornien och andra västerländska stater. De kan nu hittas överallt, men är ändå särskilt vanliga och populära i väst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/low-riders/92881.html

Previous:
Next:

Low Riders

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.