Dekorativa Plattor av stater

Tillbaka i början av bilar, bestod registreringsskyltar enbart av siffror som identifierade ett fordon. Dessa dagar, registreringsskyltar är mer dekorativa. Dessa dekorationer kan vara allt från en skildring av den statliga fågeln till förarens favorit boll team. Vissa stater erbjuder plattor som bär en symbol betyda förarens tillhörighet till en orsak, såsom cancerforskning eller miljöhänsyn. Dekoration Endast

Vissa stater har dekorativa registreringsskyltar som är bara som dekoration. Till exempel visar Florida en siluett av staten i orange och Colorado plattan silhuetter Klippiga bergen i grönt.
För en sak eller grupp

flesta stater erbjuder en licens plattan innebärandes en bil är registrerad till en krigsveteran, veteran plattor kan bara ha ett V, eller kan ha en V eller ordet "veteran" inbäddad i en skildring av en amerikansk flagga. Vissa stater erbjuder plattor med rosa-band symboler som tyder på att en extra kostnad uppstod vid registreringen, varav en del går till att betala för plattan och varav en del går till orsaken, såsom bröstcancer forskningen.


Så fungerar

Alla stater driva deras specialitet program registreringsskylt på sitt eget sätt. I Arizona, måste en ideell grupp lyfter fonderna för att få plattan utformas och skapas - och det är efter en potentiellt rigorös process för att få plåten godkänts i första hand av delstatsparlamentet. Designprocessen inkluderar klara testet för att vara lätt att läsa för bilister och polismyndigheter. Trots den processen, år 2011, godkände delstaten Arizona 12 nya specialitet tallrikar, gör nästan 60 val av plattor för invånare registrerar bilar. I Arizona, för $ 25 extra avgift för specialitet plattan, går $ 17 till orsaken och en $ 8 administrationsavgift hålls av Department of Transportation. Blanketter för specialitet plattor är vanligtvis tillgängliga på den statliga bilregistret eller online på den statliga fordonsregister hemsida. Tänk på att vissa plåtar ta flera veckor att få.
Statliga Exempel

ett av Arizonas senaste nya specialitet plattor är en "Donera Life" platta, som förespråkar orgel donation, veteran plattor överst sin lista över de tio mest populära specialitet plattor. I New Hampshire, är de medel som samlats in för "Älg tavla," som visar en grön siluett av en älg, som används för bevarande och kulturarv aktiviteter. Tennessee, enligt Tennessee Department of Revenue webbplats, erbjuder mer än 90 tallrikar specialitet licens, från idrottslag till veteran grupper till professionella organisationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/license-plates/92865.html

Previous:
Next:

registreringsskyltar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.