Maine registreringsskylt Specifikationer

Maines Bureau of Motor Vehicles levererar en rad registreringsskyltar som är skiftande inte bara i design, utan också i numreringen. Detta gör Maine tallrikar objekt av särskilt intresse för insamling av registreringsskylt entusiaster. Den fullständiga historiska intervallet för plattan specifikationer skulle kunna fylla en hel webbplats, men det finns mycket att upptäcka bara undersöka den nuvarande massa plattor tillgängliga. Grundläggande Plate Specifikationer

grundläggande Maine registreringsskylt skall ange året plattan utfärdades, eller bara de två sista siffrorna, och ordet "Maine" eller dess förkortning, "MIG." Detta måste vara centrerad på toppen med bokstäver av minst 3/4 tum i höjd. Det måste ha ett grönt skuggad bakgrund och stadgarna säger bokstäverna och gränserna måste vara "tydligt svarta" bli igenkända.

Maine plattor 'mest utmärkande kännetecken är den nödvändiga illustration av en "chickadee, kotte och tassel , "och ordet" Vacationland "centrerat nedtill. Ordet "Vacationland" måste vara minst 3/4 tum hög, utom på motorcyklar.

Numreringen är fyra siffror, följt av ett mellanslag och därefter två alfabetet.

Vanity Plates

Grundläggande fåfänga plattor ser ut som vanliga plattor, men numreringen skiljer sig väsentligt. Vanity plattor kan vara en kombination av siffror och bokstäver på upp till sju tecken. Föreslagna plattor kan avvisas, men om de bedöms vara obscent eller på annat sätt stötande, om de främjar "kränkande eller olaglig aktivitet," om de tyder på att fordonet kan vara förknippade med en offentlig institution, eller om det är en kopia av en befintliga registreringsnummer.

Du kan beställa en fåfänga skylt som annonserar din amatör bokstäver radioanrop. Du måste dock ge attesterad bevis på att du äger dessa anropssignal.
Specialty Plattor

Maine utfärdar ett antal specialitet plattor. De kan skilja sig åt i design och numrering specifikation från en basplatta. Till exempel är det "Maine Sportsman" plattans numrering tre siffror, följt av en kula, sedan tre alfabetet. Hela sekvensen börjar från "101-AKA."

Många specialitet plattorna också kan köpas som fåfänga plattor, som har separata regler från den grundläggande fåfänga plattan. Den Maine Sportsman fåfänga plattan kan ha totalt sex alfanumeriska tecken plus ett mellanslag eller bindestreck.

Se Maine BMV: s Registrering och avdelningarna hemsida för mer information om specifika specialitet plattor.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/license-plates/92818.html

Previous:
Next:

registreringsskyltar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.