1983 Range Rover Dakar specifikation

Dakar fyra-wheel-drive är ett robust fordon som har byggts med hjälp av en avskalad Range Rover chassi. Kroppen utformningen av det färdiga fordonet är ett unikt utseende terrängfordon. Dakar kan vara en gör-det-själv-projekt för erfarna mekaniker, eller det kan köpas färdig från ett utomeuropeiskt tillverkaren. Land Rover har trätt versioner av Dakar i hårda Paris till Dakar-rallyt som startade 1978, de fordon som vann 1979 och 1981. Motor Historia
Four-wheel-drive entusiaster gillar att driva fordon till sina gränser.

Från 1970 till 2004 Range Rover motorn var aluminiumblock Chevrolet eller Buick V-8 med en 3,5-liters kapacitet. År 2004 ändrades det till en 4,6-liters motor. Fördelar med aluminiumblock inkluderar dess lätta vikt, lägre tyngdpunkt och högre vridmoment.
Motorspecifikationer
Chevrolet motor

Vissa använder legering grenrör huvuden med ett litet block Chevy motorn. Dessa är lätta vikt och har större löpare, som möjliggör ökad luftflöde med ventiler och portar som stöder effekt upp till 6.500 rpm. En 12-410 RV kamaxel rekommenderas att få bra körsträcka och en jämn tomgång.
Do-It-Yourself

gör-det-själv bränsle -insprutningssystem kan installeras med viss mekanisk kunskap från dem som bygger satsen. Tanken är att spara runt $ 800.
Ytterligare Custom Motor Funktioner

I vissa fall, anpassa sparar pengar, i andra har den till kostnaden för projektet. Men alla dessa funktioner för att öka kraften i fordonet. Använda skräddarsydda fabricerade bränsle skenor och grenrör, dubbla turbos med 16-gauge stål turbo rubriker och en vatten-luft avgift svalare att omvandla luft till vätska för en turboladdad motor kommer att öka din totala kostnad med $ 1.500 till $ 2600. Dock blir resultatet en 500 600 hästkrafter. Mindre delar, såsom bränslemätare och spjällhuset som kan hittas för under $ 50.
Transmission

Designer Barry Chantler satte standarden fram-och bakaxlar med 4pin differentialer och drivaxlar på hans Dakar 440 modell. Han använde en automatisk växellåda med ett vridmoment drivpaket, en 500-tums boost ventil och en standard 1,2 ratio överföring rutan.
Sista handen

Chantler, som konstruerar och bygger Dakars, och är medlem i den internationella Dakar 4x4 Owners Club, byggde hans Dakar 440 med 10 - 15-tums kromade modulära hjul med hans BF Goodrich 35x12.50x50MT däck och en vanlig Dakar rulle bur på en Range Rover chassi och övre kropp. Han bifogade också en bakre vinsch.

Den totala vikten av hans fordon kom till ca 4000 kg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/kit-cars-replicas/92751.html

Previous:
Next:

Kit bilar Repliker

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.