Hur man bygger en egen Super Seven Lotus

Medan många klassiska sportbilar är, av naturen, speciellt, kan få erbjuda den råa, målmedveten känner levereras av en kompromisslös replik av Lotus Seven och dess varianter. Även om den senaste Lotus Seven rullade ut från verkstaden i 1972, en annan tillverkare, köpte Caterham bilar i Surrey, England, rätten att bygga bilen, och fortsätter än i dag för att förbättra det fjäderlätta tvåsitsig roadster. Med tanke på dess inneboende enkelhet, vad har kallats den "Locost" Super Seven fortfarande en perfekt bil att bygga från ett kit, eller från början i ditt eget garage. Processen är inte så svårt som det kan verka, särskilt om flera av de mer komplicerade system köps i form av ett kit. Saker du behöver
Donor bilen (motor, transmission, shifter, drivaxel, differential och potentiellt mycket mer) service manual
MIG eller TIG svetsare och förbrukningsvaror
Typiska fordonsindustrin verktyg (inklusive full uppsättning av uttag, skiftnycklar , nycklar, skruvmejslar) katalog Borr och diverse borr
Vinkelslip
Bromsslang koningsverktyg
multimeter, kabelskalare och crimper
Bearing press
C-klämmor
Rivet verktyg , nitar
Clecos, Cleco tänger
Saw
Metall skärmklipp
Paint
Primer
Aceton
Märkpenna
Maskeringstejp
Bromsvätska
Kylvätska
Motorolja
Differential olja sälja Grease
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken bil kommer att användas som en donator. Börja söka lokalt vid rädda varv, används och repareras bilhandlare, auktioner och även genom word of mouth. Hitta ett ytligt skadad bil, eftersom det kommer att vara en bråkdel av kostnaden för en körbar en. På grund av front-motor, bak-drive layouter samt billig, riklig delar leveranser, både Ford eskort och Sierras är populära donator bil val i Storbritannien I USA finns det många lämpliga alternativ såsom Mazda Miata, Mazda RX- 7, och Toyota Corolla.

bästa donator bilarna balansera flera viktiga egenskaper såsom låg initial kostnad, över genomsnittet tillförlitlighet, allestädes närvarande reservdelsförsörjning, och en lätt drivlina. Spara den hjälpande bilens motor, växellåda, shifter, drivaxel, axlar, bromsar, differential, pedal kluster, bränsletank, säten, kombiinstrument, speglar, radiator, styrväxel, säkerhetsbälten, kablage, hubbar och hjul, eftersom de alla har en potential att återanvändas. Sälja överblivna delar och donator bil chassi till en skrot varvet.
2

Skaffa planer för, och bygga din egen ram och länkar fjädring, eller helt enkelt köpa de komponenter som slutade i form av ett kit från en av många specialiserade leverantörer byggsatsbil. Kontrollera att givaren bil drivlina kommer att passa i chassit genom att externa mätningar av motor och växellåda och jämföra dina chassi planer. Alternativ finns för motorrummet längd och kupé längd och bredd, så se till att både du och din kartläsare kommer passa bekvämt i bilen. Addera 3

Ändra alla nödvändiga givare bildelar efter montering av motor, transmission, differential, och platserna i chassit. Konvertera rack servostyrning till manuell genom att demontera, ta ur tätningen, rengöring och byte av vätskan med tunga fett, återmontering och plugga alla slanganslutningar för att hindra fett från att fly. Sitt i bilen och bestämma den bästa platsen och vinkel för ratt och pedaler.

Klipp och ändra storlek på rattstången baseras på den positionen passar dig, och hänga pedalerna på brandväggen med Grade 8 hårdvara . Även om du har köpt en ram, en svetsare, kvarn, och borra kommer sannolikt att bli nödvändigt att skapa och säkert fästa fästen för montering av motorn, differential, säten, samt för att stödja rattstången i rätt position. Rivet aluminium golv och paneler kropp till chassit när alla dessa nyckelkomponenter har framgångsrikt prov-montera på ramen.
4

Identifiera och köpa alla andra nödvändiga komponenter till kompletta bilen. Nya däck behövs, och oftast mer lämpliga hjul anstår en egen sportbil väljs samtidigt. Vissa kit kräver en elektrisk fläkt motorkylning, ny kylare och slangar, bromsled, och diverse tråd och switchar. De flesta "Locost" Super Sevens kommer att kräva nya strålkastare, bakljus, blinkers och licens lampor plattan. Lägga ut och svetsa ihop ett avgassystem börjar med fabriken huvudet och en eftermarknad ljuddämparen. Måla bilen, och fäst den yttre trim, vindruta och speglar.
5

lösa alla de oundvikliga frågorna en i taget när bilen är byggd. Kontrollera att bränslesystemet är korrekt monterad och elektriska system är ordentligt jordat och dirigeras för att undvika både värme och nötning eller annan skada. Dubbelkolla motorolja och kylvätska nivå innan du startar motorn. Medan motorn värms upp för första gången, noga övervaka kylning och avgassystem efter läckor.

Kontrollera korrekt funktion av alla lampor och mätare. Verifiera korrekt drift av säkerhetskritiska styr-och bromssystem, samt se till att alla fästelement är tillräckligt stram. Rådgör med din lokala avdelning av motorfordon för att avgöra om du bil måste inspekteras av en polis, en särskild licensiering filial, eller genom en privat affär som har särskilt tillstånd av ditt tillstånd. Har den officiella kontroll som utförs, samt registrera och licensiera din nya skräddarsydda sportbil enligt din statens föreskrifter innan du kör den på allmän väg. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/kit-cars-replicas/92742.html

Previous:
Next:

Kit bilar Repliker

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.