Principerna bakom servomotorer

Servomotorer har funnits i flera år. På grund av sin ringa storlek, är de ofta används av hobbyister och samlare för att driva fjärr-styrda eller radiostyrd leksaksbilar och robotar och även flygplan. Servomotorer kan också hittas i en eller annan form i industriella enheter där robotteknik är nödvändiga. Servomotorer kan hittas i ett antal branscher, från farmaci till matservice. Denna artikel kommer att ge viss bakgrund om servomotorer, inklusive vad de är, hur de fungerar och hur de används. Vad är en servomotor?

Ett servo är en liten enhet med kretsar inbyggt i. Den har en ställbar axel som kan ordnas i ett antal vinklade positioner via en kodad signal. Positionen hos axeln förändras som den tar emot olika signaler. Trots sin ringa storlek, servomotorer är kraftfulla men inte förbrukar mycket energi. Addera Hur en servomotor Arbete?

En servomotor fungerar på principen om "proportionell kontroll." Detta innebär att motorn endast kommer att köras så hårt som behövs för att utföra den aktuella uppgiften. Om axeln behöver vända en hel del, kommer motorn köras med full fart. Om rörelsen är liten, kommer motorn köras långsammare.

En kontroll tråd sänder kodade signaler till axeln med "puls kodad modulation." Med puls-kodad modulering, vet axeln att röra sig för att uppnå en viss vinkel, utifrån längden av pulsen sänts via N-ledning. En 1,5 millisekunders puls gör motorn tur till 90-graders position. Kortare än 1,5 flyttar den till 0 grader, och längre kommer att förvandla det till 180 grader.
Servomotorer för Toy Entusiaster

Servon används i radio- kontrollerade flygplan att positionera roder, i radiostyrda bilar att flytta hjulen och i andra fjärrstyrda leksaker som dockor.
servomotorer för industriella applikationer

matservice och läkemedel, är de verktyg som utformats för att användas i tuffare miljöer, där potentialen för korrosion är hög på grund av att tvättas vid höga tryck och temperaturer upprepade gånger för att upprätthålla strikta hygienkrav.
typer av Servo Motors
p Det finns två typer av servomotorer - AC och DC. AC servon klarar högre strömstötar och tenderar att användas i industriella maskiner. DC servon är inte konstruerade för hög strömstötar. Generellt sett är likströmsmotorer billigare än deras AC motsvarigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/kit-cars-replicas/92737.html

Previous:
Next:

Kit bilar Repliker

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.