Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Chevy 10 Bult Rear End Verktyg

Konfigurera en Chevy 10-bult bak är en utmanande och tidskrävande projekt. En god kunskap om butiken matematik och veta hur man läser mikrometer och mätklockor krävs. Dessutom, att ha tillgång till tryckluft och mutterdragare är viktigt. En pålitlig momentnyckel rundor ut kraven för att få jobbet gjort. Mikrometer och indikatorer Dial

vid ombyggnad en Chevy 10-bult bak, är alla de shims som justerar ringen växel och drev mätas och hållas i ordning. Det är sällan nödvändigt att ändra shims, men som referens, bör de mätas och mätningarna dokumenteras. En mikrometer används för att göra dessa exakta mätningar. Mikrometer och mätklockor är konstruerade för att mäta i enheter om 1/1000 av en tum. Det innebär att en tum är indelad i 1.000 delar, som kan mätas med hjälp av något av dessa instrument.
Torque Wrench

en momentnyckel används för att mäta bäring förspänning som appliceras på drevet. Drevet är ansluten till drivaxeln och används för att driva kuggringen. Ingången från drivaxeln omvandlas till 90-graders rörelse av krondrevet och pinjongen. Den före belastningen på kuggdrevet innebär att drevet inte kommer att snurra fritt. Det finns ett tryck, eller en last, på lagret. Detta förlänger lagrens livslängd och lasten mäts med en momentnyckel. En stark mutterdragare som är luftdriven används för att tillämpa denna belastning genom att dra drevet muttern. Lasten mäter sedan med en momentnyckel. Ett annat sätt att berätta om den pre-load är korrekt är att fästa en 4-fots breaker bar på muttern som fäster drivaxeln oket på drevet. Det kommer att upphäva på 90 grader utan att tappa om före belastningen på lagret är korrekt. Ett mer exakt sätt är att mäta det vridmoment som krävs för att förflytta drevet. De ring-redskap lageröverfallen också åtdragna på plats med en momentnyckel.
Indikatorklocka och Magnetic Base

En indikatorklocka används för att mäta glapp i kuggarna. En liten mängd backlash behövs för att förhindra att bilen ryck vid växling från fram till back. Om tänderna är för nära, emellertid, är övergången grov. Om tänderna är för långt ifrån varandra, kommer bilen "Klonk" i växel. Den mätklocka är monterad i en magnetisk hållare och sedan fäst till den bakre änden. Indikatorn är placerad mot krondrevet och drivaxeln flyttas fram och tillbaka. Indikatorn Nålen kommer att resa och mäta glapp avstånd. Side mellanlägg läggs till eller subtraheras som behövs för att sätta motreaktion till exakta specifikationer. För att se till att kuggarna är ingrepp ordentligt, en tand
Tand-Mönster Indikator

-mönster indikator gnids frikostigt på kuggkransen. Denna pasta-liknande substans kommer att visa den exakta mönster som kugghjulen snurra runt. Helst kommer mönstret falla i mitten av ringhjulet och kommer inte att vara för djupt eller för grunt. Det bör också spegla "pull"-sidan, eller när bilen är under acceleration, liksom "coast" sidan, eller när bilen rullar fritt och utan last är på växlarna. Justeringar görs enligt mönstret genom att lägga till eller ta bort shims.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92725.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.