Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Ställa Cam grader på Briggs Racing Engines

I en racing konstruerad fyrtakts förbränningsmotor, har många delar gjorts om för att erhålla maximal hästkrafter ur varje bränning cykel. Kamaxeln, som ansvarar för att öppna och stänga ventilen cylindrar, är en sådan omgjorda del. En högpresterande kamaxel är utformad för att öppna insugningsventilerna tidigare i bränning cykeln, och tillåta dem att vara öppen längre för att maximera bränsleflödet och skapa maximal hästkrafter. På grund av de snäva toleranserna skall en racing kamaxel installeras för krävande mätningar. Saker du behöver
Ombyggd racing motor, w /utsatta redskap timing och kolvhuvudena
Timing graders hjul
Timing ratten Fixtur indikator
för att hålla indikatorklocka (medföljer timing mätklocka)
Lång arm skiftnyckel eller hylsnyckel handtag w /uttag.
Visa fler instruktioner
Konfigurera för mätning
1

Montera motorns vevaxel, kolvar, ventiler och kamaxel enligt tillverkarens specifikationer.
2

Passa inställningsmärkena på vevaxeln och kamaxeln och kontrollera att ventilerna i nr 1 kolven är båda stängda. Om ventilerna är öppna, sakta rotera vevaxeln ett helt varv medurs och kontrollera att båda ventilerna nu är stängda. Addera 3

Bolt hjulet timing grad på framsidan av motorns vevaxel. Bolt pekaren graden ratten på framsidan av motorblocket. Rikta markören så att den är direkt på nollmärket på graden hjulet.
4

Montera indikatorn timing ratten i cylinder nummer. Denna enhet bör placeras så att pekaren rör vid mitten av kolven huvudet. Addera Verifiera Kamaxel Installation
5

Tryck ner antalet en kolv med tummen. Under hela denna process, varje gång kolven flyttas, använd lätt tryck nedåt på kolven med tummen. Detta tryck avlägsnar någon slack eller snedställning som kan uppstå under mätproceduren.
6

Vrid vevaxeln medurs tills Nr 1 kolven når övre dödläget (TDC). Denna position är den punkt vid vilken kolven är att den översta punkten av resor och kolvstången är vinkelrät mot kolvhuvudet. Kontrollera att graden hjulet pekaren linje med noll vid denna tidpunkt för resan.
7

Vrid vevaxeln medurs tills tidpunkten indikatorklocka läser 0.200. Kontrollera avläsningen på timing grad hjulet. Anteckna denna grad läsning, som bör ligga mellan 34 grader och 40 grader på de flesta racing kammar. Detta är en "efter övre dödläget läsning" (ATDC).
8

fortsätta vrida vevaxeln medurs så att kolven färdas genom en hel cykel. När kolven återgår mot toppen av cylindern, rotera vevaxeln tills timing indikatorklocka igen läser 0.200.
9

Kontrollera hjulet timing examen på framsidan av motorns vevaxel. Graden inställningen, som är "före övre dödpunkt" (BRDC) bör vara samma som avläsningen in i början av processen, den "efter övre dödpunkten" mätning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92721.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.