Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man bygger en Big Block Mopar Motor

Den Mopar big block motor har varit kraftverk bakom många av de ikoniska Dodge och Chrysler klassiker av muskel bil eran i slutet av 1960 och början av 1970. Ge rörelse till GTX, Road Runner, kornetten och Barracuda, ger Mopar massor av muskler. Processen med att bygga en Mopar big block motor är ganska enkel. Det svåraste är att spåra upp alla delar - vissa typer av Mopar motorer, delar är knappa. Saker du behöver
Mopar nakna blocket
Mopar kort block kit (kolvar, ringar, vevstakar, vevaxel) katalog ½-tums och 5/8-tums uttag och ratchet
Silicon epoxi
Freeze pluggar
packningssats
bultar
Kamaxel kit
kugghjulen w /kedja
cylinderhuvuden
Tändsystem grenrör
Intag w /förgasare
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
förbereda Bare Block
1

Ta nakna blocket till en verkstad, och ha det varmt tankas att rensa ut eventuella partiklar och kol som har byggt upp. Sedan har verkstaden Magnaflux den Mopar blocket för att hitta eventuella sprickor, sprickor eller defekter som kan förhindra dess användbarhet. Även helt nya motorblock kan ha fel.
2

Montera kolvarna genom att klämma på kolvringarna, och sedan bifoga vevstakarna till kolvarna.
3 < p> Installera ventilfjädrar och vipparmar till topplocken. Installera nya frysa pluggar in i blocket. Addera Montering Bottenänden
4

Montera vevaxeln och montera ramlageröverfallen längs varje journal av vevaxeln. Dra åt ramlageröverfallen till specifikationerna. Generellt kommer det vara 90 till 100 ft. /Lbs i vridmoment, men denna siffra varierar beroende på motorns storlek och vevaxel tillverkare.
5

Anslut kolvar till vevaxeln med vevstakarna. Noggrant sittplats varje kolv, och undvik att ha dödat eller repas cylinderväggarna i installationsprocessen.
6

Vrid vevaxeln och använd ett trädäck verktyg för att se till att toppen av kolvarna inte kommer att surra in i förbränningen kamrar på cylinderhuvudena. Placera gallergolv verktyget över toppen av kanten av cylindern medan kolven är på höjden av dess rörelse. Den trall Verktyget slås in till rätt höjd för motorn byggs. Den resor för en 440 big block kommer att vara något högre än slaglängden för en 396 eller för en 426 hemi motor.
7

Montera den bakre huvudpackningen och den bakre main cap. Bifoga oljetråget, och sedan bifoga den nedre kamdrevet till den främre änden av vevaxeln. Dra runt motorn till övre dödpunkt, där antalet en cylinder (vänster fram) är på höjden av sin bana. Addera Montering av Top End
8

Lube den lober och tidskrifter på kamaxeln frikostigt. Sätt kamaxeln långsamt vrida i medurs riktning för att säkerställa att varje journal går smidigt in i motorblocket.
9

Fäst övre timing gear till den främre änden av kamaxeln, och anbringa kamkedjan mellan den högsta växeln och botten redskap. Rada upp prickarna som, enligt specifikationerna för just den typen av motor. För en 440 Mopar bör prick på nedre kugghjulet vara vid positionen klockan 6, medan prick på högsta växeln skall vara nära klockan 12.
10

Fäst TRANSMISSIONSKÅPA.
11

anbringa bultar i blocket, och fästa huvudet packningar. Skjut topplock på plats och dra åt dem till 70 ft. /Lbs av vridmoment.
12

Installera lyftar och stavar tryckknappar, sedan dra ner vipparmarna på topplocken. Montera insugningsröret med hjälp av kisel epoxy att anbringa nya packningar. Placera fördelare på blocket, och dra åt den. Montera förgasare och distributör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92720.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.