Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur Hot Rod ett litet block Mopar 318

När de flesta människor tänker på hot rods och höga prestanda, de tycker om big block motorer slänga ut höga nivåer av hästkrafter och vridmoment. Men små block motorer erbjuder massor av hot rod prestanda potential också. Här är några tips och tricks för att hot rod den blygsamma Mopar 318 small block motor. Saker du behöver
½-tums och 5/8-tums uttag och Ratchet
Komplett packningssats
Momentnyckel
Gear avdragare verktyg
Cam avdragare verktyg
platt skruvmejsel
Aluminum dual-planet insugningsröret
Headers
Elektronisk tändsystem
650 CFM Carter-syle AFB Förgasare
aluminium topplock w/64 CC brännkammare
Gear drivaggregat
Anpassad marken kamaxel
Visa fler instruktioner
insug och avgas
1

Montera en kamaxel med en profil som ger tillräcklig lyft varaktighet (från 0,480 till 0,498) för både intaget och avgassystemet. Varje hiss utöver .500 kräver en uppgradering av fjädrarna lager ventil, eftersom OEM springs inte kan rymma så mycket lyft. Kamaxeln ska också innehålla en lob separation som är praktiskt för gatan körning men som möjliggör effektiv intag och utblåsning av luft och bränsle. En lob separation mellan 109 grader och 112 grader är lämpligt.
2

Roller rockers eller hydrauliska rockers ger en bra balans mellan prestanda och ekonomi, men en riktig hot rod brukar gynnas solida lyftare och vipparmar. Kontrollera att lyftarna är tillräckligt anpassade till kamaxeln profil.
3

Byt lager gjutna grenrör järnintaget med en dual-plan aluminium intag. Den minskade vikten i kombination med ökat flöde av både luft och bränsle kommer att ge betydande hästkrafter och vridmomentet till de små förbränningskamrar 318.
4

Installera fulla headers som ersättning för grenrör lager avgaser. Effektiv utträde av avgaser är avgörande för att uppnå optimal prestanda från Mopar 318.
5

Installera aluminium huvuden med kompakta brännkammare för att uppnå en högre förbränning per motorvarv. 64 CC förbränningsrum ger i genomsnitt ett kompressionsförhållande på 9:01 till 11:01. För ett litet block Mopar, föreskrivs att betydande makt.
6

Bifoga ett medium flöde AFB förgasare till insugningsröret för att säkerställa korrekt flöde av luft och bränsle. Mindre motorer gillar Mopar 318 behöver inte höga flöden förgasare som dominerar prestanda eftermarknaden kataloger. För mycket bränsle gör motorn choke, misständning och kör ineffektivt.
Tändning och Timing
7

Installera en enhet timing redskap som ersättning för ett kamkedjan systemet. Den drivenhet ger en mer effektiv överföring av makt mellan vevaxeln och kamaxeln.
8

Integrera ett elektroniskt tändsystem som stabiliserar leverans av gnista till varje cylinder. Denna stabilisering minskar frekvensen av misständningar, och låter varje cylinder till fullo utvisa och exploderar i luften och bränslet i förbränningsrummen.
9

Installera en optisk distributör som en högpresterande uppgradering till OEM distributören. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92719.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.