Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man bygger en föreställning Small Block Mopar

strävan efter hög prestanda får många att investera kraftigt i stora, big-block motorer som använder brute force och stora CCS tillhandahålla hästkrafter och vridmoment. Det är dock möjligt att generera betydande hästkrafter och vridmoment ur ett litet block samt. Mopar motorerna ger en utmärkt grund för att bygga sådana högpresterande motorer, på grund av effektiviteten i designen. Bygga högpresterande stora block är en lätt uppgift, och samtidigt uppnå samma prestanda ur ett litet block tar betydligt mer skicklighet och planering. Saker du behöver
Aluminum insugningsröret
AFB Carter-stil förgasare
Headers
Custom
marken kamaxel Portad och polerad aluminium topplock
Elektronisk tändsystem
montering Kuggväxel
momentnyckel
½-tums och 5/8-tums uttag och Ratchet
Visa fler instruktioner
Shed Vikt
1

Ta bort alla intag gjutjärn och avgaserna. Detta inkluderar insugningsröret, topplock, förgasare och avgasrör.
2

Ersätt med aluminium motsvarigheter. Detta kommer att öka effektiviteten och ge mer effekt som genereras av små block som ska levereras till bakhjulen, istället för att bära döda barlast.
3

Matcha insugs-och avgas kraven från alla komponenter. Till exempel kräver små blocket Mopars inte en stor mängd bränsle dumpades i dem, så använd inte en stor CFM förgasare. En 650 CFM förgasare fungerar för de flesta applikationer. Addera Lägg Performance
4

Installera aluminium topplock med små brännkammare. Detta kommer att maximera kraften från explosionen i varje kammare, ökar både vridmomentet och hästkrafter.
5

Använd ett elektroniskt tändsystem för en mer effektiv leverans av gnista. Detta minskar frekvensen av misständningar, vilket avsevärt ökar effektiviteten i motorn för att ta in bränsle och luft, medan utvisa avgaser.
6

Bifoga avgassystem rubriker för att låta motorn utvisa förbrukade gaser långt mer effektivt då omgående, gjutjärn grenrör klarar av. Kom bara ihåg att storleken och utformningen av de rubriker som du väljer kommer att bestämmas av märke och modell av bilen också, inte bara på typen av motor.
7

Montera en kamaxel med en moderat profil. Välj en kamaxel med en hiss varaktighet som är något större än 0,498 inches, som stockarna ventilfjädrar inte kommer att kunna matcha den grad av hissen. Också högre lyft varaktighet profiler kräver större volymer av luft och bränsle, vilket kan vara problematiskt för vissa typer av små motorer blockera Mopar. Medan 383 rymmer höga flöde, allmänt 318S och 340 kan inte.
8

Installera solida lyftare för större effektivitet, men vara beredd att justera ventilerna varje två eller tre veckor. Det finns några rullvipparm lyftare som ger liknande prestanda, men de är inte lämpliga för extremt små Mopar motorer.
9

tillbaka systemkortets kamkedjan av standarden Mopar motor med ett kugghjul drivsystem. Kuggväxlar tillåta en mer effektiv överföring av makt mellan den nedre änden av motorn - kolvar och vevaxel - och den övre änden -. Intag och ventilstyrning Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92717.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.