Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Så här ändrar en 351C Motor

Ford 351C "Cleveland" V8-motor tillverkades mellan 1969 och 1974. Även motorn tillverkades med flera varianter, den mest eftertraktade är de versioner som produceras för Boss Mustang och Cobra Mustang. Modifiering av någon av 351C "Cleveland" motorer kan åstadkommas, men eftersom dessa motorer, även när de är utrustade med mindre förgasare och svagare inre delar, kom ofta med bestämmelser för tunga delar såsom en större insugningsrör och förgasare. Saker du behöver
Grundläggande fordonsindustrin verktyg
Rocker arm konverteringssats
Aftermarket kamaxel
Aluminum "Ford Racing" ventil omfattar
Portad aluminium topplock
Högt flöde fyra-FAT förgasare

Visa fler instruktioner
1

bort ventilkåporna, huvuden och materiel vipparmar från motorn. Ersätt alla med ditt val av ersättare, med armarna rullvipparm att minska friktionen på den roterande enheten, portas huvuden att öka volymen i förbränningsrummen, och Ford Racing aluminium ventilkåpor för att klä upp den övre änden.

2

Byt eller anlita en motor butiken att ersätta kamaxeln med en anpassade till rullen rockers och lätta stavar tryckknappar du redan har installerat. Höga miltal motorer kan också dra nytta av byte av alla packningar och slitagedelar. En sådan motor "ombyggnad" bör göras av en butik med tillgång till polering och bearbetning utrustning för att bidra till att öka motorns kompression till där den var när nytt.
3

Installera den nya fyra- FAT förgasare i stället för den gamla två fat eller mindre effektiv ursprungliga fyra FAT förgasare. Detta kommer att öka mängden bränsle och luft sprutas in i motorn för att matcha de nya specifikationer av cylinderhuvuden, ökar hästkrafter dramatiskt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92715.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.