Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

3800 Kompressor Design Specifikationer

I 3800-serien av motorer från General Motors är mycket effektiv, tack vare superchargers som fabriken byggs in dem. En kompressor är en luftpump som drivs av vevaxeln. Det tvingar luft i motorn, så att motorn inte behöver utöva ansträngningen att inloppsluften. Genom en kompressor agerande, är det hästkrafter i en motor ökat. General Motors åberopat Eaton att tillverka kompressorer, eftersom Eaton är en väl respekterad tillverkare av motorer produkter. År av Supercharger Användning

3800 serie motorer används två olika typer av kompressorer, beroende på de år av tillverkningen. Från 1992 till 1996 använde 3800 Eaton M62 kompressor. Från slutet av 1996 till 2003 använde de 3800 motorerna Eaton M90 kompressor, vilket förbättrade hästkrafter något.
M62 Enhet

M62 förflyttar 62 kubikfot luft per minut per varv, därav namnet. Den fästs direkt till toppen av motorn, och matar den insugningsröret vid botten. Den har två inbyggda luft rotorer eller vingar, och båda är epoxilackerat för hållbarhet. Det är axel-drivs från framsidan, och har en liten remskiva som ger en drivrem löpa från vevaxeln till kompressor skaft.
M90 Enhet
< p> Den M90 är en uppgraderad version av M62. Den rör sig 90 kubikfot luft per minut per axel. Många av de monteringskonfigurationer är desamma, som är den metod för att vända den. M90 ger liknande uppsving, eller lufttryck, som M62. Den viktigaste skillnaden är att det uppsving utvecklas till ett lägre varvtalsområde på motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92710.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.