Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Dodge M4 specifikationer

Dodge M4S - Turbo Interceptor - är en elegant, lågt hängande sport Coupe som är känd för att visas i 1986 filmen "The Wraith." De M4S var en 1984 prototyp. Det finns enligt uppgift bara fyra i tillvaron, med en i Walter P. Chrysler Museum i Auburn Hills, Missouri. Bilarna är också ryktas vara värt $ 1 miljon styck. Mätningar

Dodge M4S hade en 2,2 kvarter och en femväxlad manuell växellåda, med en Cosworth 16 ventiler, dubbla-cam head motor, dubbla turbos, och Bosch bränsleinsprutning. Bilen har en topphastighet på 194,8 miles per timme, och kunde gå från 0 till 60 mph på 4,1 sekunder, som observerats av Väg-och Track Magazine. Den mittmotor M4S/PPG Turbo Interceptor tävlade som en Indy bil i 1981. Repliker är gjorda av byggsatser, men med en annan engine.The motor förvaltade 27 mpg, city-körning, och 30 mph på motorvägshastigheter. Konsumtionen i genomsnitt 23 mpg förbi 150 mph.
Motor

Dodge M4S var utrustad med en Cosworth 16 ventiler på 300 pounds av vridmoment. Det var ett "lager kvarter" med en 2,2-liters inline används också i Dodge Aries och Daytona. Motorn producerade 400 hästkrafter, tack vare dubbla Garrett T25 turboaggregat, en Twincam Cosworth 16-ventiler per cylinder och Bosch L-Jettronic bränsleinsprutning. Tekniken utvecklades senare till den 2,2-liters turbo 4 finns på Iroc Daytona och anden.
Funktion

Dodge M4S skapades som en pace car utvecklats av Chrysler och PPG. Mer än 30 av bilarna skapades för "Wraith" ensam, att förstöras i en samling eldiga stunts och kraschar. Bilen ansågs för produktion men Dodge blev avskräckta av höga tillverkningskostnader. Dodge sportbil skulle ha kostat cirka $ 50.000 i 1984, även om Dodge Viper gick på att bli företagets high-end sportbil.
Body

Dodge M4S Också presenterat måsvingedörrar och en clam-shell huva. Det layouten på en mittmotor Mopar var också unik. De M4S står för Mid-Engine 4 Cylinder Sport och erbjöd en 50/50 viktfördelning mellan fram-och bakaxeln. Den ursprungliga versionen rullade av show-massa med 15-tums aluminiumfälgar, som blev dekorativa alternativ för Chrysler minibussar, Dodge Acclaim och Daytona.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92705.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.