Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Typer av Hot Rods

The National Hot Rod Association, som grundades 1951 av Wally Parks, är den starkaste och största biltävlingar organisationen i världen. Den NHRA främjar säkra och lagliga dragracing med sina veckovisa gräsrotsnivå program. Dragracing är en två-bil tävling, med modifierade "hot rods" Snabbare på en dra remsan. Den första bilen att passera mållinjen är vinnaren. Golden Era Hot Rods

Efter andra världskriget återvände många militärer hem med teknisk skicklighet och kunskap med motorer och metallslöjd. Åren mellan 1945 och 1965 är känd som "Hot Rod eran." Under denna gyllene era, många 1940-talsbilar hackad och ändras för utseende samt prestanda på dra remsan. Med bildandet av NHRA, ökade legala dra raser populariteten hot rods. Ett berömt exempel är den gula deuce coupe i 1979 filmen "American Graffiti."
Street Rods
Street rod ägare njuta visar sina bilar.

Street stavar är hot rods som är road vänliga och skapade mer för show. Street stavar är den moderna utvecklingen av de heta dragracing stavar. De långa timmar som krävs för att ändra en hot rod orsaka vissa ägare att hemsöka med att hålla sina fordon i ren form. Vissa gata spön är knappt driven och har egna jobb färg och lyxig inredning. Populära street rod shows inkluderar Frog Follies i Indiana, grundat 1975.
Rat Rods

Rat Rods är antika hot rods modifierats för att se ut som gammal- time jalopies. Dessa bilar kräver mer arbetskraft än gatastänger grund av sin ålder. Rat Rods hedra 1950 hot rods, men har "delvis färdiga" utseende. Colorado National Speedway värd en råtta stång visar varje september, och de Kustom Kills och Hot Rod Thrills Car Show i New York visar också hot rods som har rått, ser work-in-progress.
Show Rods

Visa spön är byggda enbart för sina ovanliga och lyxiga utseenden. De konkurrerar i de nationella bil visar som Amerikas vackraste Roadster och Detroits Autorama. Carl Casper var en anpassad bil byggare under 1960 och 1970, designa upprörande show stavar. Ett fordon var konstruerat av en öl vagn och en jordnöt maskin. Casper visade många av sina hot rods på den årliga Louisville bilmässan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92704.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.