Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man bygger en bil ljuddämpare

Skapa en bil ljuddämpare kan verka som ett jobb endast en expert kan slutföras. Men med rätt verktyg och förnödenheter kvalitet, kan den amatör entusiasten bygga en ljuddämpare som är fullt funktionell. Få en uppfattning om vad en ljuddämpare ska se ut innan du bygger ditt eget. En ljuddämpare kan minska, öka eller modifiera ljudet från motorn, men det kan också förbättra kraften i bilen. Att skapa något ljuddämparen, måste du bilda en grundläggande tubulär form av perforerad metall, som är fuktad med stålull. Röret svetsas sedan på plats och monteras på din bil. Saker du behöver
Perforerad plåt
Stålrör
10 dynor av grov rostfri stålull nummer 3
Medium rostfritt stålull nummer 1
Gummiklubba
Protractor
Papper tejp
Små metall Ändskivor
Welder
skyddsglasögon och kläder
Visa fler instruktioner
1

Skapa ett perforerat inre rör av rostfritt stål från plåt, wrap den med en tvåskikts kurs och medelstora rostfritt stålull systemet och svetsa ändarna för att det yttre metallhöljet. Sätt en liten S böj i det inre röret för att minska drönare inne i bilen och allmänt buller från avgaserna. Kom ihåg att inte offra högpresterande ljuddämpare inte motoreffekten i namn av ljuddämpning, enligt Exhaust videoklipp.
2

Köp eller göra ett perforerat metallrör genom att ta en bit av perforerad plåt och bockning den i ett långt rör med händerna och en gummiklubba. Syftar till att skapa ett rör ca 20 inches lång med en inre diameter på 1,5 inches, även om de exakta måtten beror på din bil. FH Bundle, till exempel, erbjuder en rad plåt med perforeringar. Hålet storlek är irrelevant, men tjockleken bör vara över 1 mm.
3

Skapa en uppsättning av två sju-graders vinkel längs längden av det perforerade metallröret med hjälp av en klubba. Sträva efter att uppnå en mycket svag S-form i röret. Mät vinkel med en trial and error-metoden med en gradskiva. Om röret inte är böjd nog, lägga till extra krökning genom att slå försiktigt med klubban. Böj röret för att minska buller från avgaserna.
4

Wrap kurs rostfritt stålull nr 3 runt längden av perforerad plåt röret, vilket gör att du skapar ett skikt omkring 1 tum tjock. Använd ca 10 kuddar av ull för att skapa två, väl maskor skikt. Kursen ull förhindrar överhettning och fiber förstörelse. Enligt Piwel, kan rostfritt stålull tåla temperaturer på 700 grader Celsius. Slå in kursen ull med papperstejp.
5

Wrap över papperstejp med medium rostfritt stålull nr 1 till en tjocklek av ca 1 tum. Öka tjocklek beroende på storleken av ljuddämparen stålrör. Ullen-lindade röret måste passa tätt inuti stålrör.
6

Skjut ull-inslaget perforerat rör inuti en liknande längd (20 inches) stycke av stålrör. Ändarna (ej perforerade) av röret ska sticka ut i vardera änden av stålrör. Du bör märka att hela designen nu ser mer ut som en vanlig bil ljuddämpare.
7

Bär skyddsglasögon, handskar och skyddskläder. Svetsa ändarna av det inre röret till kanten av det yttre röret med hjälp av en svetsare och två cirkulära metallplattor av tillräcklig storlek (ca 2 inches i diameter bör vara tillräckligt). Låt metallen svalna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92702.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.