Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Performance Engine Builder Tips & Tricks

Bygga en prestanda motor liknar bygga en vanlig motor, men inte samma. En föreställning motor lider betonar inte normalt förknippas med en vanlig motor. Några speciella överväganden gäller. Professionell race motor byggare förstår detta, och fritt dela sina tips och tekniker med alla maskinbyggare. Aluminiumblock

I hjärtat av varje motor är blocket. Detta är den viktigaste komponenten att vevaxeln, kolvarna, och huvudena bolt till. Välkända racerbil byggare Smokey Yunich, skriver i "Circle Track Magazine," säger att han föredrar ett aluminiumblock över en gjutjärn blocket. Mr Yunick sade vidare att frågor med aluminium, såsom sprickbildning, kan övervinnas. Addera Vevaxel Rods

Mr Yunich föredrar smidda vevaxlar och vevstakar för sina motorer. Vidare rekommenderar han att en nybörjare inte använda titan stavar, eftersom dessa kräver installation kompetens utöver det vanliga kunskapsbasen om en ny motor byggare.
Olja och sump

En torr sump system är bättre än en våt sump. I en torr sumpsystem är oljan i en extern behållare, i stället för i oljetråget. En föreställning motorn genomgår en massa G-force. G-kraften får oljan att skvalpa till ena eller andra sidan av en motor, vilket leder olja svält till en sida, om en våt sump system används.
Håll Toleranser Loose
< p> Ingenjörer ange toleranser för motorer. I detta fall avser tolerans mot hur mycket av ett gap mellan rörliga delar. Till exempel, har kolven vara ca 3/1000 av en tum mindre än cylinderloppet. Detta beror på att när motorn värms upp, expanderar aluminium kolven. I en prestanda motor, temperaturen når ytterligheter av arbetsområdet, och delar expandera mycket. Av denna anledning rekommenderar professionell race motor byggare Darin Morgan att toleransen Avståndet ska vara så bred som möjligt, och hålls på den övre sidan av det område som ingenjörerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92700.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.